Dolar 32,4733
Euro 34,9494
Altın 2.436,73
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İSTENİLEN BİRLİK ERKON’DA SAĞLANABİLECEK Mİ?

İSTANBUL’DAKİ ERZURUMLULAR’A AİT TOPLAMDA 220 DERNEK BULUNUYOR. BU DERNEKLERİN BAĞLI OLDUĞU FEDERASYONLARIN OLUŞTURDUĞU ERZURUM KONFEDERASYONU ERKON’UN BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN MURAT ALATEPE, erzurumdanhaberler’E KONUŞTU…

İSTENİLEN BİRLİK ERKON’DA SAĞLANABİLECEK Mİ?
7 Aralık 2022 16:45 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 17:02

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ile yaptığımız ve “Mevzubahis Erzurum ise gerisi teferruattır” başlığıyla yayınladığımız habere sosyal ağlarda yorum yazan, yorumun ötesinde neredeyse içini boşaltan Murat Günday adındaki takipçimizin feryadından yola çıkarak, önümüzdeki günlerde genel kurulunu yapacak olan İstanbul Erzurum Konfederasyonu ERKON Başkanlığı’na yeniden aday olan Murat Alatepe ile tele-söyleşi yaptık.

DERNEKLERİ HEP KAPALI BULDUM!

Yaklaşık 11 yıldan beri İstanbul’da yaşadığını belirten ve “Bugüne kadar gittiğim Erzurumlular’a ait derneklerde ve hatta Kadıköy Erzurumlular Vakfı’nda bile kapıları genelde kilitli buldum, fayda görmedim. Kesinlikle İstanbul’da Erzurumlu’lar biri birlerine destek olmuyor. İstanbul’da bizi diğer illerin vatandaşları daha çok seviyor. Erzurumlu olduğumuz anlaşıldığı zaman kapılar sonuna kadar açılıyor. Nereye gidersem gideyim hangi platforma, hangi etkinliğe, hangi işe, hangi ortama girersem gireyim Erzurumlu olduğum anlaşıldı mı insanlar daha iyi davranıyor. Bu çok güzel bir şey, bu açıdan gurur duyuyorum” diyen Murat Günday’ın sitemlerinden hareketle ERKON Başkanlığı’na talip olan Esenyurt’un önceki Belediye Başkanı Murat Alatepe ile konuştuk.

BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Tele-Röportaj niteliğindeki söyleşimizin hemen başında “Erzurum’un beklemeye tahammülü yok” diyerek söze başlayan Murat Alatepe, yeniden  ERKON Başkanlığı’na talip oluşunu, “Konfederasyonun son yönetim kurulu toplantısında karar alındı. Ayın 18’inde yapılacak kongreye tek aday olarak gidilmesi kararlaştırıldı. Arkadaşlar beni aday olarak gösterdiler. Sonraları dışarıdan bir arkadaş ‘ben de adayım’ diye açıklamalar yapmış. Ancak o arkadaşın aday olması tüzüğe göre mümkün değil. Çünkü bir kişinin aday olabilmesi için önce ERKON’un kurullarında görev alması gerekiyor” diye özetledi.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIM

Kongreye katılmaları için Ankara, İzmir, Bursa ve İzmit Federasyonları ile görüşmeye başladığını, onları da yanlarına alarak ERKON’u daha geniş tabana yayma gibi bir niyet içinde olduklarını kaydeden Alatepe, şöyle devam etti:

BİRLİK OLMAMIZ ŞART

“- Geçmişte federasyonlardan birisinin genel kurul toplantısına katılmıştım. Koltukta otururken yerde kopmuş, dağılmış Oltu taşı tespihin tanelerini gördüm. Kimse üzerlerine basıp kaymasın diye taneleri ayağımla bir kenara ittim. Kürsüye davet edildiğimde de bunu anlattım ve ‘Oltu taşı tespih olarak yerden kalkmanın iki yolu var. Tabi ipe dizili olmanız şartıyla. İyi niyetli birisi tespihi yerden alır sahibini arar, bir diğeri de yerden alır, cebine koyar. Her iki halde de tespih yerden kalkmış olur. Biz sahnenin önündeki gibi, dağılmış, tane tane serpilmiş olursak bir Allah kulunun dikkatini çekmeyiz, hatta ayak bağı olmayalım diye kenara bile atılırız. Lütfen gelin bir ipe dizilelim. Tespihi çekerken suphanallah suphanallah  diyoruz. İmamenin hiçbir hükmü yok. Onun da canı cehenneme’ diye yalvardım.

ERKON’u kurduğumuz günlerde ‘dışarıda kalanın başına buz düşsün’ diye beddua etmiştik. Ama olmadı, şu ya da bu nedenle imtina edenler oldu. Yapacağımız genel kurulda diğer federasyonların da içine girerek büyüyeceği bir ERKON olmayı ümit ediyorum.”

İSTANBUL’DA KAÇ DERNEK VAR?

Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı ve ERKON Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Toraman ile aralarında bir sorun olmadığını belirten Alatepe, “Son toplantıda Osman Başkan vardı. Benim adaylığım konusunda karar hep birlikte alındı. İstanbul’da 220 kadar dernek var. Bunların 150-160 kadarı faal. ERKON ilk başta tüm dernekleri aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla kuruldu, ama olmadı. Kimileri verdikleri sözleri tutmadı. Atılan o büyük adımın kadük kalışının nedeni budur” diye konuştu.

KONGREDEN SONRA NE OLUR?

İstanbul’da Erzurum dernekleri olarak güçlü olduklarını, ama salondaki tespih tanesi gibi dağınık halde bulunduklarına işaret eden Alatepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

ERKON KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTURULMALI

“- Nüfusumuz var, ama nüfuzumuz yok. Geçen dönemdeki gibi inşallah olmayacak. Tüm federasyonlar bir araya geleceğiz. ERKON’u kurumsal bir yapı haline getirmemiz lazım. Erzurumlular’ın yüzde 65’i İstanbul’da yaşıyor. Paranın yüzde 75’i İstanbul’da dönüyor. Siyasetten uzağım. ERKON için çalışacağım. ERKON’un öyle bir nüfuzunun, öyle bir gücünün olması gerekir ki, kimse Erzurum’a, Erzurumlu’ya yanlış bir gözle bakmasın, o cesareti kendinde bulamasın. Niyetimiz seçimden sonraki bir yılda tüm federasyonları tek bir çatı altında toplamak. Her şeyi açık seçik anlatıyorum. Erzurumlu kim varsa gelsen, gelirken de yanında bir ‘as’ getirsin, ama Erzurumlular’ı asmaktan vaz geçsin! ERKON’da değişilmesi gereken hususlar mı var, gelin değiştirelim diyorum. Kimse dışarıdan gazel okumasın, falan niye orda, feşmekan niye burada demesin. Mesele Erzurumlular’ın birliğini tesis etme meselesidir. Bizde baş yok, çatı altına girdim diye imtina etmesin. Kimi baca olsun, kimi soba olsun ocağı birlikte tüttürelim.” erzhaber

YORUMLAR

  1. Suat Möngü dedi ki:

    Ağabeyi , Dayıoğlu Sanatçı Hocam’ız Kenan Keskelen ‘in 40.Sanat Yılında nda İst daydım. Murat Bşk nım Sahnesinde Düet te Yaptılar Seside
    Güzeldir , Yoğunluktan Tanışma Fırsatımz Olmadı .Ayrıca Önemseyip Yeri Verdiğin İçin Tşr Ediyorum. Yapılacak Genel Kurulda Muaffakiyetler Diliyorum.