Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İYİ PARTİ’DE NACİ CİNİSLİ SÜRPRİZİ

İYİ PARTİ’DE NACİ CİNİSLİ SÜRPRİZİ
25 Mart 2023 20:50 | Son Güncellenme: 26 Mart 2023 02:41

PARTİLERDE aday adaylığı başvuruları son buldu ve rakamlar ortaya çıkmaya başladı. erzurumdanhaberler’in yaptığı toparlamada Ak Parti’den MHP’ye, İYİ Parti’den CHP, BBP ve DEVA’ya kadar toplam 6 partiden 216 kişinin milletvekili aday adaylığı için başvurduğu anlaşıldı.

GÜNÜN FLAŞ GELİŞMESİ

Son 20 yılda yapılan seçimlerde olduğu gibi, bu seçimde de Ak Parti, aday adaylığı başvurusunda açık ara birinci olurken, bugün aday aday listesini açıklayan İYİ Parti’de Milletvekili Naci Cinisli’nin ismine rastlanmaması “büyük sürpriz” olarak değerlendirildi.

Erzurum’dan Genel Başkan Danışması Zekai Kaya’nın aday adayı olmasıyla birlikte listenin ilk sıra şansını kaybettiği iyi-kötü anlaşılan Naci Cinisli’nin isminin bu nedenle listede yer almadığı öne sürüldü.

KÜÇÜKOĞLU’NA TAM NOT

Aday adaylarını Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde toplayan ve temayül yoklaması yapan Ak Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, partili-partisiz herkesten tam not alırken, bu defa da üyelerden en çok oyu hangi aday adaylarının aldığı merak konusu halini aldı.

Oylama sırasında önceki İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kadın Kolları Başkanı Av. Ayşe Deniz Çelik, Zafer Tarıkdaroğlu ve Ebubekir Elmalı ile Selami Altınok’a üyelerin daha fazla ilgi gösterdikleri dikkat çekti.

AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE

Partilerin aday adaylığı sayıları şöyle sıralandı:

Ak Parti 126, Milliyetçi Hareket Partisi 27, İYİ Parti 25, Cumhuriyet Halk Partisi 14, Büyük Birlik Partisi 13, DEVA Partisi 11: TOPLAM 216. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.