Dolar 32,5771
Euro 34,7943
Altın 2.511,15
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

KABANLI’DAN HERKESE SELAM VAR

KABANLI’DAN HERKESE SELAM VAR
10 Temmuz 2017 11:20

NİHAT Kabanlı, Erzurum’un yetiştirdiği ve uluslararası spor camiasına sunduğu önemli isimlerden, milli güreşçilerimizden birisidir.

Halen Bursa’da yaşayan büyük pehlivan, geçtiğimiz yıl önemli bir rahatsızlık geçirmiş, hastanede yatmış, kanser tedavisi görmüştü.

O günlerde ilgisizlikten yakınan Nihat Kabanlı’ya Erzurum medyası sahip çıkmış, yazılan haber ve yapılan yorumlar sonrasında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ devreye girerek, büyük pehlivanın tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesini sağlamıştı.

Özellikle 1960’lı yılların başında isminden sıkça bahsettirmeye başlayan Nihat Kabanlı, uluslararası yarışmalarda büyük başarılar elde etmiş, Balkan şampiyonlukları, Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşamış, kürsünün basamaklarından hiç inmemişti.

Güreşi bıraktıktan sonra Bursa’ya yerleşen Nihat Kabanlı, geçtiğimiz yıl ağır bir hastalık geçirmiş, önce Osman Özmen Onkoloji Hastanesi’nde 45 gün kadar tedavi görmüş, “Hastayım, bir türlü iyileşemiyorum” deyince, bu söz, Mücahit Himoğlu tarafından basın camiasına aktarılmış ve yapılan haberlerle Kabanlı, daha teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen altın kemer turnuvasına özel konuk olarak davet edilen Nihat Kabanlı, ERVAK tarafından da Hınıs’da ağırlandı. Eşi ve yeğenleri ile birlikte erzurumdanhaberler.com objektifine poz veren büyük pehlivan, “İyiyim, soran, endişe duyan herkese selamlarımı gönderiyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.