Dolar 32,3290
Euro 35,0804
Altın 2.292,31
BİST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KAÇAN BALIK GERÇEKTEN BÜYÜKTÜ

KAÇAN BALIK GERÇEKTEN BÜYÜKTÜ
28 Eylül 2017 08:36

ARALARINDA Atatürk Üniversitesi’nin de bulunduğu, ön elemeyi kazanan 19 üniversite içinden 10’u, Cumhurbaşkanı tarafından “araştırma üniversitesi” olarak ilan edildi. Yapılan sıralamada Atatürk üniversitesi’nin bulunmaması, hem camiada ve hem de şehir genelinde üzüntü kaynağı oldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, geçtiğimiz aylarda erzurumdanhaberler.com’a bir açıklama yapmış ve “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ülke genelindeki devlet üniversiteleri içinden 10’unu bölge araştırma üniversitesi olarak ilan edecek. Atatürk Üniversitesi olarak o 10 üniversiteden birisi olmayı çok arzuluyoruz” demişti.

YÖK’ün, toplam 103 devlet üniversitesi içinden eleme yapmış ve 25 üniversite belirlemiş, Atatürk Üniversitesi de o grup içinde yer alarak heyecan uyandırmıştı. Rektör Çomaklı, o günlerin heyecanı içinde yaptığı açıklamada, özetle şunları söylemişti:

HERKES KULİS YAPIYOR

“-Atatürk Üniversitesi olarak 60’ncı yaşımızı da geride bırakmak üzereyiz. Sadece Erzurum’a değil, bulunduğu coğrafyaya ışık saçan Atatürk Üniversitesi, çevre illerde bulunan tüm üniversitelerin hamiliğini sürdürüyor. YÖK, ‘bölge araştırma üniversiteleri’ diye bir proje geliştirdi. Şimdilik 25 aday üniversite var ve biz de o aday üniversitelerin içindeyiz. Yani ilk aşamayı geçmiş bulunuyoruz. Tespit edilen 25 üniversitenin 15’i daha elenecek ve geriye kalan 10 üniversite, bölge araştırma üniversitesi olarak ilan edilecek. Doğu’da aday devlet üniversitesi olarak sadece biz varız. Kuzeyde Trabzon Karadeniz Teknik, güneyde de Gaziantep Üniversitesi listede bulunuyor. Bu üç üniversite de bölge araştırma üniversiteleri listesine dahil edilebilir, biri de olabilir. Atatürk Üniversitesi’nin, bölge araştırma üniversitesi olarak ilan edilmesi, Erzurum’un sosyal ve ekonomik yönden daha bir hızla kalkınmasına katkı yapacaktır. 25 üniversitenin, kulis çalışmalarına ağırlık verdiği biliniyor. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Umarım o 10 üniversiteden birisi biz oluruz.”

Birkaç aylık beklemenin sonunda açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Önceki gün akademik yılı açılışı sırasında bir konuşma yapan Erdoğan, o 10 üniversitenin ismini de sıraladı.

İşte o üniversiteler:

Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.