Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

KADIN DAYANIŞMASI ÖVGÜ TOPLUYOR

KADIN DAYANIŞMASI ÖVGÜ TOPLUYOR
17 Ocak 2021 15:47 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2021 07:47

ERZURUM‘un sosyal ve ekonomik sıkıntılarını “ana şefkati” ile giderme, karayan yaraları sarma, işsize iş, aşsıza aş temin etme noktasında güçbirliğine giden ve önlerine büyük hedefler koyan “dadaş ruhlu” kadınlar, İspir’de, HanımeliKooperatifi’nin ev sahipliğinde bir araya geldiler. Çok sayıda kadın kooperatifi yöneticisinin konuk olduğu, dostluk havasında gerçekleşen birliktelikte, ortaklaşa iş yapabilme, üretme ve büyüme yolları arandı.

Farklı çevrelerden çok sayıda kadını “KADAMA” adını verdiği kooperatif çatısı altında toplamayı başaran Eczacı Canan Uçar’ın yanı sıra, Pasinler Kadın Kooperatifi, İpekyolu Kadın Kooperatifi ve kuruluş aşamasında olan Nenehatun Kadın Kooperatifi yöneticileri, İspir’de kadınları örgütleyerek dayanışmayı ruhunu öne çıkartma gayreti güden Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un eşi Merve Coşkun’un başkanlığını yaptığı Hanımeli Kooperatifi’ne konuk oldular.

KADIN KONSEYİ GİBİ

Son derece samimi bir ortamda ve “konsey toplantısı”nı andırır havada ceryan eden birliktelikte kadınlar hem tanışma fırsatı buldu, hem de geleceğe yönelik planlar üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Hiçbir siyasi oluşumun, partinin, derneğin, sivil toplum kuruluşunun peşine takılmadan, kendi ayakları üzerinde durmayı hedefleyen kadınlar, Erzurum’un yaralarına merhem olma noktasında yeterli beceri ve samimiyeti gösteremeyen erkeklere nazire yaptı, meydanın çok da boş olmadığını hissettirmeye çalıştılar.

Gerek şehir merkezinde ve gerekse ilçelerde kadınların güçlerini kooperatifleşme yoluyla sağlamayı hedefleyen ve kurduğu KADAMA Kooperatifi’yle de önemli mesafeler alan Canan Uçar, kadın kooperatiflerinin sayısının giderek çoğalmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İspir Hanımeli Kooperatifi Başkanı Merve Coşkun’un ev sahipliğinde çok önemli konuları görüşen, verdikleri görüntüyle de erkeklere, “siz yoksanız, biz varız” mesajı veren kadınlar, şehir olarak hasreti çekilen birlik ve beraberlik görüntüsüyle de heyecan uyandırdılar.

ERKEKLERİ KISKANDIRAN BİRLİKTELİK

Erzurum genelinde kadın kooperatiflerinin sayısının giderek artıyor olmasından büyük memnunluk duyduğunu belirten Canan Uçar, “Kadınlarımızın gayretlerini önemsiyorum. KADAMA olarak Erzurum’da bizim, Merven hanım öncülüğünde de Hanımeli Kooperatifi’nin İspir’de önemli işler yaptığını gören görüyor. Farklı kooperatiflere mensup kadınlar olarak İspir’de hem güzel bir gün geçirdik, hem gücümüzün ne olduğunu ölçüp, biçtik ve hem de neler yapabileceğimizi konuştuk. Amacımız, herhangi bir oluşumun kanatları altında olmadan, kendi ayaklarımızın üstünde durabilmek. Ancak böyle olursa bu hareket bir anlam kazanır. İspir’de bulunduğumuz süre içinde Hanımellen’in paylaşımlarından; heyecanlarına ve mutluluklarına biz de ortak olduk. erkekler adına kıskanmadık da değil. Erzurumun ihtiyacı olan beraber iş yapabilme, ortak akılla birlikte hareket edebilme becerisini ortaya koyabilir, hele de kaynakları hep beraber kullanıp sadece üretime odaklanabilirsek, çok önemli işler başarabileceğimize eminim. İspir’de bulunduğumuz süre içinde iyi bir evsahipliği yapan Merve hanıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kadınlar, daha sonra İspir Kaymakamı Murat Acar ile Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’u da makamlarında ziyaret ederek, gördükleri yakın ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.