Dolar 32,5752
Euro 35,0138
Altın 2.432,68
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

KADROLU ATLARIN TERAPİ MESAİSİ BAŞLADI

KADROLU ATLARIN TERAPİ MESAİSİ BAŞLADI
21 Ekim 2018 18:51 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2018 18:56

ATATÜRK Üniversitesi Meslekyüksek Okulu (MYO) envanterine kaydedilerek “kadrolu” hale gelen 9 at ve 5 midillinin mesaisi başladı. 2 milyon lira harcanarak yaptırılan tesislerde hizmet verecek olan atlar, haftasonunda görücüye çıktı ve davetlilere keyifli bir gün yaşattı.

Geçtiğimiz yıllarda okul müdürü olarak görev yapan, çocuğu engelli bir babanın girişimleriyle MYO bünyesinde açılan, ancak geçen süreçte öğrenci alınmadığı için atıl durumda bekletilen At Bakıcılığı ve Antrenörlüğü Bölümü’ne bu yıl öğrenci alındı ve 25 öğrencinin de kaydı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın sağladığı imkanlar ve verdiği destekle, engelli insanlara hizmet vermek amacıyla bir tesis yaptıklarını, 14 de at alarak tesisi zenginleştirdiklerini belirten MYO Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, hizmet startı verdi.

Tesisin Erzurum’da eksikliği fazlasıyla hissedilen bir boşluğu dolduracağını, dolayısıyla engelli çocuklar başta olmak üzere rehabilitasyon hizmeti almak isteyen herkese, ihtiyaç duydukları hizmeti vereceğini kaydeden Prof. Dr. Kaya, “Veteriner Fakültesi’nin hemen bitişiğinde yaptırdığımız, önemli bölümü tamamlanan tesisler, çevre düzeni tamamlandığında Erzurum’un en çok ilgi toplayan bir yeri haline gelecek. Bunu şimdiden görür gibi oluyorum” diye konuştu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.