Dolar 32,5210
Euro 34,9215
Altın 2.439,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

“KALDIRIN BU TAG”I” DEMİŞTİK, KALDIRDILAR!

“KALDIRIN BU TAG”I” DEMİŞTİK, KALDIRDILAR!
3 Haziran 2017 06:19 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2017 06:21

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl, yaz aylarında şehrin değişik noktalarındaki direkler arasına süs amaçlı dikilen, ancak geçen süreçte kirlenen ve rengi değişen tagların “görüntü kirliliği” oluşturduğu belirten haberimiz, yerini buldu.

Çifte Minareli Medrese’nin hemen önünde bulunan ve daha çok fotoğraf çekmeye çalışan vatandaşları, oluşturduğu engel ve kirlilik yüzünden rahatsız eden tag, artık yok.

Bir süre önce, “Süs değil, görüntü kirliliği… Kaldırın bu tag’ı” başlığıyla verdiğimiz haber, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından dikkate alındı ve üzerinde Türk Bayrağı’nı sembolize eden, ama hava kirliliğinden dolayı rengi dönen, beyaz’ı beyaz, kırmızı’sı kırmızı olmaktan çıkan tag, yerinden kaldırıldı.

Geride kalan direklerin ve mahyanın da kaldırılmasını bekleyen fotoğrafseverler, “Erzurum’da, çok ciddi görüntü kirliliği var. Bu kirliliği, başınızı kaldırdığınızda çok daha net görüyorsunuz. Artık üçüncü sınıf Anadolu kasabalarında bile bulunmayan ve demode olan tag, yazı ve benzeri türdeki süslemeler, taşralılığımızı ortaya koyuyor. Oysa Erzurum, çevresindeki illerle kıyaslanmayacak kadar büyük ve gelişmiş bir şehir. Belediye başkanlarımızın bu gerçekten hareket etmesinde fayda var. Tag’ın kaldırılması sevindirici bir gelişme. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Ama tag’dan geriye kalanlar, kirlilik oluşturmaya devam ediyor. O direklerin de sökülmesini bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.