Dolar 32,3290
Euro 35,0804
Altın 2.292,31
BİST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KAPI SKANDALI NASIL SONUÇLANDI?

KAPI SKANDALI NASIL SONUÇLANDI?
15 Haziran 2020 15:35 | Son Güncellenme: 15 Haziran 2020 15:40

YAKLAŞIK üç yıl kadar önce, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da onayı alınarak Aziziye Tabyası’nda yaptırılan, ancak bir süre sonra “şiddetli fırtına” yüzünden yıkıldıkları söylenen kapılarla ilgili nasıl bir karara varıldığı, sorumluları hakkında soruşturma açılıp-açılmadığı merak konusu oldu

BÖYLE YAPILDILAR

Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Topdağı’nda bulunan Aziziye Tabyaları’na 2017 yılının yaz aylarında kemerli süs kapıları yapıldı.

Birisi Topdağı’nın Güneydoğu’suna, diğeri de Kuzeybatı köşesine kondurulan, yanlarına da “sembolik” şehir mezarları sıralanan kapılar hem ilgi çekti, hem şaşkınlıkla karşılandı.

YERLE BİR OLDULAR

“Kenar süsü” mantığıyla yaptırılan ve tarihi mekanın dokusuyla uyum sağlamayan iğreti kapılar birkaç ay sonra yıkıldı; kapıların şiddetli fırtınaya dayanamadığı, bu nedenle yıkıldığı açıklandı.

erzurumdanhaberler’in özel olarak “Ruslar da basmadı ama… Tabyalar’a kapı yaptılar, ikisi de yıkıldı. Skandalın böylesi” başlıklarıyla duyurduğu haber, kamuoyunda, özellikle sosyal medyada ilgiyle karşılandı.

UYARI LEVHALARI DİKİLDİ

Konunun mahkemeye intikal etmesi nedeniyle, kapı enkazlarının bulunduğu noktalara, üzerlerine “Dikkat yaklaşmayınız… Yıkılan aziziye-2 Şehitliği Giriş Kapısının Mahkeme Süreci Devam Ettiğinden Alana Girmek YASAKTIR” uyarı yazılı tabelalar dikildi.

SIR GİBİ SAKLANDI

Erzurum tarihinin “sembol” mekanlarından olan tabyalarda yaşanan skandalın nedenleri sır gibi saklandı ve kamuoyu ile paylaşılmadı.

Üzeri küllenen kapı skandalını Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne hatırlatalım ve mahkemenin nasıl bir karar verdiğini, “utandıran olayı unutmadığımızı” kanıtlamak amacıyla soralım istedik. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.