Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KAPIMIZ HERKESE ARDINA KADAR AÇIKTIR

KAPIMIZ HERKESE ARDINA KADAR AÇIKTIR
18 Temmuz 2020 10:38 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2020 02:45

GEÇTİĞİMİZ gün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından Erzurum’a Kurucu İl Başkanı olarak atanan Vahit Bingöl, yaptığı ilk yazılı açıklamasında, “Genel Başkanımız sayın Ali Babacan taşın altına elini sokmuşken, ben böylesi günlerde görevden kaçamazdım. Memnuniyetle teklif edilen görevi üstlendim. Şahsıma teveccüh gösteren değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Kapılarımız Erzurum’u kendisine dert edinen herkese sonuna kadar açıktır” dedi.

DEVA Partisi Erzurum İl Kurucu Başkanlığı görevinin kendisine verilmesinden sonra, ilk açıklamasını yapan, açıklamasını da İbrahim Hakkı Hazretleri’ne ait Tefvizname’den bir dörtlükle noktalayan Vahit Bingöl, siyasi hayatında vatandaşlar tarafından hiç yalnız bırakılmadığını belirtti. Açıklamasını veciz sözlerle de süsleyen ve “Kader gayrete aşıktır” hatırlatması yapan, siyasi arenada gösterdiği gayretin kendisini sonuçta DEVA Partisi ile buluşturduğunu ifade eden Bingöl, görevi üstlendiğine dair haberlerin yayılmasının ardından, kendisini arayan, kutlayan “hayırlı olsun” temennisinde bulunan herkese teşekkür etti.

DEVA’nın çiçeği burnunda İl Başkanı Vahit Bingöl, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

ÇOK GAYRET GÖSTERDİM

“- Kader gayrete aşıktır. Gayret bizden takdir Allah’tandır. Siyasi hayatım boyunca, aldığım her görevi bi hakkın yerine getirmek için gayret gösterdim. Kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, Erzurum’un, Erzurumlunun kalkınması ve refahı için çalıştım. Şehrin meselelerini şahsi meselem bilip, hemşerilerimle Erzurum için dertlendim. Siyasete girdiğim ilk günden bu güne bu zorlu yolda hemşerilerim beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Onlar nerede olmamı istedilerse ben orada olmaya çaba sarf ettim. Dedim ya Kader gayrete aşıktır diye. Aktif siyaset yaptığım dönemde de sonrasında derdim Erzurum oldu. Bu gayret bizi DEVA Parti’si ile buluşturdu.

GÖREVDEN KAÇAMAZDIM

DEVA Parti’si genel merkezinin oluşturduğu komisyon, Erzurum’da bir takım çalışmalar yapmış, STK’larla, kanaat önderleri ile görüşmüş ve bu görüşmeler neticesinde de şahsıma bu görevi teklif etmiştir. Yüzünü rahmetli Menderes’e benzettiğim, siyaset anlayışını da rahmetli Özal’la bağdaştırdığım, Genel Başkanımız Ali Babacan, hizmet noktasında taşın altına elini sokmuşken, ben görevden kaçamazdım. Memnuniyetle bu görevi üstlendim. Şahsıma kıymet vererek, teveccüh gösteren Erzurumlu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Onlar benim yüzümü hiçbir zaman kara çıkarmadı. Bende onları mahcup etmeme adına elimden gelen gayreti göstereceğim. Erzurum’un dertlerine DEVA olmak adına ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Ayrıca bize güvenerek Kurucu İl Başkanlığı görevini şahsıma layık gören Genel Başkanımız Ali Babacan’a da teşekkür ediyorum. Kısa sürede Erzurum’da teşkilatlarımızı oluşturarak, çalışmalarımıza başlayacağız. Partimizin kapıları, Erzurum’u dert edinen herkese sonuna kadar açıktır. Bunun bilinmesini isterim.”

Bingöl, açıklamasının sonuna bir de İbrahim Hakkı Hazretleri’nin Tefvizname’sinden bir dörtlük ekledi:

Hakk şerleri hayreyler / Zannetme ki gayreyler.
Arif anı seyreyler / Mevlâ görelim neyler / Neylerse güzel eyler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.