Dolar 32,4936
Euro 34,9018
Altın 2.438,10
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

KAR İLE GELEN GÜZELLİK

KAR İLE GELEN GÜZELLİK
12 Mart 2022 11:50

“MART kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözünün bir kez daha gerçekleştiği Erzurum’da birkaç günden beri aralıklarla yağan, bir yandan hayata görsel güzellikler katarken, öte yandan çileyi ve sıkıntıyı körükleyen kar, sadece günlük hayatı olumsuz yönde etkilemekle kalmadı, 12 Mart nedeniyle düzenlenen bazı kutlamaların da aksamasına neden oldu.

FIRSATI ZOR DA OLSA DEĞERLENDİRDİK

Bir gün önce öğle saatlerinde başlayıp, ikindi sonrasına kadar devam eden tipili kar yağışı, hem şehir içinde ve hem de şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalara neden oldu. Sert esen rüzgarla birlikte yağan, dolayısıyla görüş mesafesini hayli düşüren kar, kısa zamanda çevreyi beyaz örtüsüne büründürürken, ortaya müthiş güzel görüntüler de çıkardı. erzurumdanhaberler olarak biz de bu fırsatı, yoğun tipi altında zor da olsa değerlendirerek, 12 Mart’a ithafen, içinde çok çarpıcı görüntülerin yer aldığı bir çalışmaya imza attık..

GÖRKEMLİ PROGRAM

Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışının 104’üncü yıldönümüne denk gelen günde yağan kar, fotoğraf tutkunlarına da kaçırılmaz güzellikte fırsatlar sunarken, Halk TV’de canlı olarak yayınlanan, Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu Görkemli Hatıralar da, Erzurum’dan yaptığı yayınla yaşanan güzellikleri tüm ülke ve hatta dünyaya nakletti.

BURAM BURAM ERZURUM

Programda yer alan, tamamına yakınını Erzurumlu saz sanatçılarının oluşturduğu müzik grubunun performansı takdirle karşılanırken, dadaşların Palandöken’de, kar üstünde tuttuğu bar, yine Kültür İnsanı Muhsin Koç’un Erzurum Kongresi ile ilgili anlatımı, halk ozanlarının ezgileri, özellikle Aşık Reyhani’ye ve Sümmani Baba’ya ait türküler, Görkemli Hatıralar’a renk kattı.

Erzurum’un tarihi mekanlarından yapılan drone çekimleri de, kentin tanıtımına önemli katkı sağlarken, en büyük sürprizlerden birisi de Türkü Paşa Raci Alkır ile Arif Sağ’ın anılması ve hatırlanması oldu. Palandöken’deki Polat Otel’den gerçekleşen, Üstün Dökmen’in de program konuğu olduğu, Hüseyin Turan’ın türküleri ile izleyenlere hoşça vakit geçirttiği program, beğeni topladı. erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.