Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

KAR YIĞINLARINI KİM KALDIRACAK

YAKLAŞIK ON GÜN KADAR ÖNCE ARALIKSIZ YAĞAN VE YOLLARI GEÇİT VERMEZ HALE GETİREN KAR, İŞ MAKİNELERİ TARAFINDAN KRISMEN TEMİZLENDİ. FULYA EVLER’DE DUVAR KENARLARINA YIĞILAN KARIN ERİMEYE BAŞLADIĞINI BELİRTEN VATANDAŞLAR, TEHLİKENİN AYAK SESLERİNE DİKKAT ÇEKTİLER.

KAR YIĞINLARINI KİM KALDIRACAK
1 Nisan 2022 18:14

GEÇTİĞİMİZ haftalarda aralıksız yağan ve şehrin caddesini, sokağını geçit vermez hale getiren kar kimi yerde temizlendi, kimi yerde de taya halinde yığılarak kendi haline bırakılırken sanki “uzaydan birileri gelsin de kaldırsın” denilerek garip yaratıkların umuduna bırakıldı.

KENDİ HALİNE BIRAKILDI

Erzurum’un merkez mahallesi Kırmacı’da bulunan Fulya Evler’in bahçesine yığılan ve günlerdir kendi haline bırakılan karın eriyen sularının konutların bodrumlarına ve temeline sızma tehlikesinin bulunduğunu belirten site sakinleri, gerekli temizlik çalışmasının ivedilikle yapılmasını istedi, “Böyle giderse  telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşanır” diye konuştular.

GEÇİT VERMEYEN BAHÇE

Kar yağışından günler sonra, geçit vermeyen bahçeye müdahale edilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istediklerini belirten site sakinleri, yardım talebine anında cevap verildiğini, gelen iş makinasının karları duvar kenarlarına yığarak gittiğini hatırlattılar.

NE BEKLENİYOR

İş makinası ile birlikte bir başka aracın gelmediğini belirten site sakinleri, “O iş makinesi ile birlikte bir de kamyon gelse, kur duvar kenarlarına yığılacak yerde şehir dışına taşınsaydı çok isabetli olurdu. Ama gelen makina sadece yolu açıp, kar yığınlarını bir kenara yığmakla yetindi. Şimdi dağ gibi kar yığınları erimeye başladı. Bahçenin sağlıklı bir akıntısı da yok ki, kar suları akıp gitsin. O suların binaların temellerine sızması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bu da tehlikeye davetiye çıkartmak demek. Yetkilileri kar yığınlarını temizlemeye davet ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.