Dolar 32,6924
Euro 34,8957
Altın 2.508,72
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

KARACA, İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

KARACA, İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
17 Haziran 2017 15:45 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2017 15:49

ERZURUM Esnaf ve Sanatkårlar Odaları (ESOB) Başkanı Rasim Fırat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda oda başkanını yakından ilgilendiren zemmet davasında, açıklandığı gibi bir “aklama” olmadığı belirtildi, “sadece cezalar ertelendi” denildi.

Yıllar önce, “ESOB’da zimmet suçu işleniyor” diyerek savcılığa başvuran ve kendisi de dahil olmak üzere, dönemin başkan ve yöneticileri hakkında şikayette bulunan Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Rasim Fırat’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “aklandık” açıklamasının ardından yaptığı yazılı açıklamayla, işin peşini bırakmadığını ortaya koydu. Başkan Rasim Fırat’ın iddia ettiği gibi, aklanma olmadığını öne süren Karaca, “Henüz süreç bitmiş değil. Asıl kararı Yargıtay 5. Ceza Dairesi verecek” dedi.

SUÇUNU KENDİ AĞZIYLA İFŞA ETTİ

Hikmet Karaca, yaptığı açıklamada; ESOB yöneticileri hakkında yerel mahkemenin verdiği “görevi kötüye kullanma” cezasının “onaylandığına” dikkati çekti. ESOB Başkanı Rasim Fırat, Birlik Genel Sekreteri ve Birlik Yönetimi’ne verilen “görevi kötüye kullanma” cezasının ayrıntılarına pek girmek istemediğini kaydeden Karaca, iddialarını şöyle sürdürdü:

“- Yapılan son duruşmada, davaya bakan mahkeme heyeti, millet adına bir karar vermiştir. Verilen bu kararın yorumunu yapmak yerine; olayı kamu vicdanına havale etmek en doğrusu olacaktır. Mahkemenin görevi kötüye kullanma kararına sevinip ALLAH’A ŞÜKÜR AKLANDIK diye, pişkince basına beyanat veren Birlik Başkanı Rasim Fırat, bir anlamda yaptıklarının yanında böyle bir cezanın sevincini yaşayarak, asıl büyük suçu olan ZİMMET’ten kurtulduğunu ağzıyla ifşa etmiştir.”

BİNAYI KONFEDERASYON YAPTIRDI

Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında sürdürülen projelerin yürütülmesi yetkisini Başkan Rasim Fırat ve Birlik Genel Sekreteri’ne verdiklerini hatırlatan Karaca, “Rasim Fırat ve Genel Sekreter’in sorumluluğunda meydana gelen zimmet ve görevi kötüye kullanma hadiseleri ile ilgili davalar henüz bitmemiştir. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakanlık Başmüfettişleri ve Sayıştay Denetçileri tarafından yapılan incelemeler neticesinde fason ve kalitesiz malzemeler alındığı tespit edilmiştir. İlk başlarda, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rasim Fırat’a zimmetten tutuklama talebinde bulunmuştur. Rasim Fırat ve Genel Sekreter, paraları ‘birlik binasına harcadık’ demiş, mahkemeleri ve kamuoyunu yanıltmışlardır. Oysa ki; binanın tamamı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından anahtar teslimi yaptırılarak, ESOB’a teslim edilmiştir” diye konuştu.

Konfederasyon tarafından “anahtar teslimi” ihale edilen birlik binasının, olay tarihinde henüz inşaat aşamasında olduğunu da hatırlatan Karaca, şöyle devam etti:

KARAR DEFTERİ NE HİKMETSE KAYIP

“- Yüklenicinin yapımını devam ettirdiği inşaatın neresine, nasıl bir harcama yapılır? Söz konusu paranın inşaata harcandığına dair yönetim kurulu kararı, fatura, tutanak, banka dekontu gibi hiç bir belge ortada bulunmamaktadır. Birlik Yönetim Kurulu, yürütme organıdır. Hiçbir hizmet, alım ve satım yönetim kurulu kararı olmadan yapılamaz. Eğer para, söylendiği gibi gerçekten inşaata harcanmış olsaydı, mutlaka yönetim kurulu kararı alınırdı. Proje hesaplarında ve harcamalarında yetkili olan Rasim Fırat ve genel sekreter, verdikleri bütün ifadelerinde, hibe projelerinden usulsüzce geri alınan paraları birliğin hesaplarına yatırdıklarını ve 2007 yılına ait yevmiye defterine işlediklerini söylüyorlar, Proje hesaplarının tutulduğu 2007 yılına ait yevmiye defteri de ne hikmetse kayıp ve o günden bu tarafa bir türlü bulunamıyor.

KILIFI ÇOKTAN HAZIRLAMIŞLAR

Tabiri caizse minarenin kılıfını da bu şekilde hazırlamışlar. Zira zimmet suçunu işleyenlerle beraber hareket etmiş olsaydım, bugün onlarla aynı safta yer alıyor olmam gerekirdi. Ben usulsüzlükleri ve zimmeti ortaya çıkarmaya çalışırken onlar ise kapatmaya çalıştılar. Bu olayın iki tarafı var, bir tarafı ben, diğer tarafı da birlik başkanı Rasim Fırat, genel sekreter ve yönetim kurulu üyeleridir. Ben sadece kamunun ve tüyü bitmemişin hakkını korumak için mücadele verdim, Allah ömür verdiği müddetçe de vermeye devam edeceğim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.