Dolar 32,3205
Euro 35,0717
Altın 2.280,74
BİST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

KARGALARIN GECE ŞOVU

DÜN SAATLERİN GECE YARISINI GÖSTERDİĞİ, ÇARŞAMBANIN PERŞEMBEYE EVRİLDİĞİ BİR VAKİTTE ERZURUM’DA KARGA ŞOVU YAŞANDI. USUL USUL YAĞAN KAR İLE BİRLİKTE GÖKYÜZÜNÜ HAREKETLENDİREN BİNLERCE KARGA, GÖRÜNTÜLERİ İLE HEM İLGİ ÇEKTİ, HEM AKILLARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTURDU.

KARGALARIN GECE ŞOVU
10 Mart 2022 11:03 | Son Güncellenme: 10 Mart 2022 11:15

HEM KAR VE HEM KARGA YAĞDI!

DÜN gece Erzurum’un yavaş yavaş uykuya daldığı, karın usul usul ve keyifli yağdığı, saatin ertesi güne devrildiği, çarşambanın yerini perşembeye terk ettiği bir vakitte, gökyüzü binlerce karganın gece yarısı şovu ile hareketlendi.

Normalde akşam ezanı ile birlikte yuvalarına çekildikleri bilinen kargaların, dün gece söz birliği etmişçesine sanki gece değil de gündüzmüş gibi şov yaparak toplu uçuşa geçişini hem şaşırarak ve hem de hayranlık duyarak izledik, izlemekle kalmadık görüntüleyerek ayağımıza kadar gelen fırsatı kaçırtmadık.

Ceylanoğlu Sağlık Ocağının bulunduğu eski adı Kırmacı, yeni çakma adı Rabia Ana olan mahallenin sokak aralarına serpilmiş, her biri apartman yüksekliğindeki kavak ve söğüt ağaçlarına tüneyen, yağan kara aldırış etmeksizin birlikte havalanarak gökyüzünü kuşatan kargaların şovunu dakikalarca, telefonumuzun şarjı bitinceye kadar görüntüledik.

Dün gece kar altında yaptığımız çekimi, binlerce on binlerce karganın yaptığı şovu, takipçilerimizin beğenisine, bilim insanlarının ise dikkatlerine sunuyoruz.

Gecenin karanlığına ve yağan kara rağmen biri birlerine hiç çırpmadan, zayiat vermeden uçan, kimi vakit en yukarılara çıkan, kimi vakit ağaçlara konan kargaların bu hali mucize gibi geldi bize.

Vaktin gece yarısını geçtikten sonra, karla birlikte yağan karga sağanağının nedeni ne olabilir? Gecenin bir yarısında, üstelik kar yağarken binlerce karganın toplu uçuşa geçmesi normal midir? Bakalım bizi merakta bırakan bu soruya cevap verecek bir bilim insanı ya da bir bilen çıkacak mı? Bekleyip, göreceğiz! erzhaber

TIKLAYIN, İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.