Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KARİYER FUARI BUGÜN BAŞLADI, YARIN SONA ERECEK!

KARİYER FUARI BUGÜN BAŞLADI, YARIN SONA ERECEK!
5 Mart 2020 17:13

SOSYAL hayatın “yok” denecek kadar az olduğu Erzurum’da bugün kapılarını açan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın (DAKAF’20) süresinin pazar gününe kadar uzatılması istendi.

Daha önceden “iki gün” açık tutulacağı belirtilen  Doğu Anadolu Kariyer Fuarının (DAKAF’20) açılış töreni Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

VALİ MEMİŞ TÖRENE SON ANDA KATILMADI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin “Yetenek Her Yerde” sloganıyla 10 ayrı ilde düzenlemeyi planladığı bölgesel kariyer fuarlarından birisi olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın açılışına protokol krizi gölge düşürdü.

Konuşma sırası son anda değiştirilen Vali Okay Memiş’in açılış törenine katılmadığı fuara ilgi yoğun oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezin’nin yolunu tutan üniversiteli gençler, salonları hınca hınç doldurdular.

AŞIRI YOĞUNLUK OLDU

Aşırı yoğunluktan standların sağlıklı olarak gezilemeyen fuarın bu nedenle süresinin uzatılması, bu etkinlikten sokaktaki vatandaşın da haberdar edilmesi gerektiği kaydedildi.

AÇILIŞI TOPLUCA YAPTILAR

Vali Okay Memiş’in yerine Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker’in vekaletname ettiği açılış törenine ev sahibi sıfatıyla Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra; Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, paydaş olan Üniversite rektörleri, kamu kurum yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ OLARAK GURURLUYUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, konuşmalar yapıldı. Fuara ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Yeni Nesil Üniversite” olma yolunda ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirten Çomaklı, “Atatürk Üniversitesi olarak farkındalık oluşturacak etkinliklere önem veriyoruz. Üniversite mensubiyeti sadece lisans eğitimi ile sınırlı değildir. Bu bilinçle ortaya koyduğumuz vizyon çerçevesinde Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezini üniversitemize kazandırdık. Kariyer kavramı, kişilerin kimliklerini ve toplumdaki konumlarını inşa etmelerinde önemli hale gelmiştir. İş alanlarının, kişilerin ilgi ve kabiliyetleri ile olan bağlantısı, kariyere sosyal bir anlam yüklemekte, psikolojik açıdan iş doyumuna erişilmesine katkı sağlamaktadır. Bölgemizdeki gençlerin niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlamaları amacıyla büyük önem verdiğimiz bu fuarda, sektörün ileri gelen firmaları ve işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesini, öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında doğru bilgiye erişim imkânı sağlayarak doğru kariyer planlanması oluşturmalarını hedefledik. Bu fuarların düzenlenmesine öncülük eden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimizi ülkemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Sayın Doç. Dr. Salim Atay’a ile ekibine ve hassaten tüm paydaşlarımıza, fuara katılan tüm kurum ve kuruluşlara, sponsor olarak destekleyen kamu ve özel sektör kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Çomaklı’nın ardından kürsüye davet edilen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ birer konuşma yaptılar.

ÇOMAKLI TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış konuşmalarının ardından DAKAF’a ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, organizasyonun gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkılarda bulunan sponsorlara ve paydaş üniversite temsilcilerine plaket takdim etti.

Doğu Anadolu Kariyer Fuarının açılışı, kurdele kesimiyle devam etti. Protokol daha sonra fuaye alanında kurulan stantları gezerek firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.

BUZUL ÇALIŞMALARI İLGİ ÇEKTİ

Fuarın en çok ilgi çeken çalışmalarından birisi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yaptığı buz çalışmaları oldu. Yerli otomobil TOGG’in buz versiyonun yanında, çift başlı kartal buzulu, fotoğrafseverlere fon oluşturdu. Dekan Prof. Dr. Mustafa Bulat, buzul çalışmalarını bir hafta içinde tamamladıklarını belirtti.

FÜZEDEKİ İMZA

Farklı ve değişik çalışmaların göze çarptığı standların çoğu, aşırı yoğunluk nedeniyle sağlıklı şekilde gezilemedi. Öğrenciler tarafından yapılan ve daha önceki yarışmalarda derece alan füzenin üzerine atılan Kemal Atatürk imzası dikkatlerden kaçmadı. Mehteran ekibinin gösterilerinin de büyük beğeniyle izlendiği fuarda, sürenin yetersizliğinin anlaşılmaz olduğunu belirten vatandaşlar, fuarın süresinin uzatılması gerektiğini yinelediler.

Sadece öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak değil, aynı zamanda katılımcı firmaların gelecek projeksiyonlarına da büyük katkı sağlayacak fuar 2 gün boyunca devam edecek. 150’den fazla projenin sunulacağı fuarda ayrıca; panel, sempozyum, konferans, sohbet ve eğitim programları, atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.