Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

KENDİ HAKKINI SAVUNAMAYAN VEKİL!

KENDİ HAKKINI SAVUNAMAYAN VEKİL!
12 Temmuz 2018 02:29 | Son Güncellenme: 12 Temmuz 2018 02:43

İYİ Parti’den Erzurum Milletvekili seçilerek Meclis’e giren İstanbullu Naci Cinisli’nin; Ankara’da kaldığı misafirhanenin önüne konulduğu haberi gündeme bomba gibi düştü. Haberi okurlarına “Kendi hakkını savunamayan vekil, Erzurum’un hakkını nasıl savunacak?” başlığıyla duyuran ERK Haber’in bu sorusuna Naci Cinisli’nin nasıl bir cevap vereceği de merak konusu oldu.

Geçtiğimiz haziran ayında yapılan seçimlerde İYİ Parti’den aday gösterilen ve ismi açıklandığında çoğu insana “Bu ithal aday da nereden çıktı” dedirten, seçimler sonrasında da “Hiç kişisel oyu olmadan Meclis’e giden vekil” ünvanı alan ve rekorlar kitabına girmeye hak kazanan(!) Naci Cinisli’nin, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru, duyan herkese “Bu nasıl açıklama? Siz Erzurum’u, Erzurum insanını temsil eden bir vekilsiniz. Olmadı Naci Bey” dedirtti.

GENELDE MİSAFİRHANELER TERCİH EDİLİR

Her seçim sonrasında, seçilerek Ankara’nın yolunu tutan milletvekilleri, eğer Başkent’te evleri yoksa, belli bir süre ya otelde, çoğunlukla da kamuya ait misafirhanelerde kalırlar. Miletvekillerinin “en çok” rağbet ettiği misafirhanelerin başında da TEDAŞ’a ait konukevi gelir.

Milletvekili seçildikten sonra, Ankara’da TEDAŞ Misafirhanesi’nde “Erzurum Milletvekili” sıfatıyla kalmaya başlayan Naci Cinisli, sosyal medyadaki hesabından “kapının önüne konulduğunu” duyurunca, bir anda tepki ve eleştirilerin odağı haline geldi.

SİZ, ERZURUM MİLLETVEKİLİSİNİZ

Cinisli’nin yaptığı açıklamayı “Kendi hakkını savunamayan vekil, Erzurum’un hakkını nasıl savunacak” başlığıyla takipçilerine duyuran refikimiz ERK Haber’de  Sinan Özçaylak da “Istırap duyacağına hicap duy” yazısıyla, Naci Cinisli’ye Erzurum Milletvekili olduğunu farklı bir üslupla hatırlattı.

CİNİSLİ NE DEDİ?

Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara TEDAŞ Misafirhanesi’nden sırf İYİ Parti Milletvekili olduğu için çıkarıldığını ileri sürmüş, konuyu görüşmek amacıyla aradığı TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu’ndan da bir yanıt alamadığını belirterek, mağduriyetini dile getirmişti.

TEPKİ TOPLADI

Cinisli’nin önünü-ardını düşünmeden, sadece “mağdur edebiyatı” yapmaya yönelik açıklaması, çok sayıda vatandaştan, “Bu nasıl açıklama?”, “Siz milletvekili olmuşsunuz, ne işiniz var misafirhanede? Gidin otelde kalın”, “Koskoca milletvekili, kıytırık bir misafirhaneden atılmış. Senin yerinde Zekai Kaya veya Cezmi Polat olsaydı, böyle mi olurdu?” şeklinde eleştirel yorumlar aldı.

Bu arada, Naci Cinisli’nin ERK Haber’in yönelttiği “Erzurum’un haklarını nasıl savunacaksınız?” sorusuna nasıl bir cevap vereceği de merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.