Dolar 32,3535
Euro 35,1812
Altın 2.324,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

YÖNETİME KATKI YAPMAK İSTİYORUZ!

YÖNETİME KATKI YAPMAK İSTİYORUZ!
11 Mart 2017 17:42

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kent Konseyi ilk toplantısını Başkan Hüseyin Tanfer’in başkanlığında gerçekleştirdi.

Yeni yönetimle bir araya gelen Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, toplantıda alınacak kararların Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Tanfer, Kent Konseyi’nin görevleri ve yapması gereken çalışmaları anlatarak, halkın yönetime katılımını ve denetimini sağlamak, denetimi sağlayacak yöntemleri geliştirmek, kentin sorunlarına sahip çıkma ve bu konuda özendirme, katılımcı demokrasi ve sivil toplumu esas almak olduğunu söyledi.

Başkan Tanfer sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kadın ve Gençlik Meclisleri başta olmak üzere, gurupların kendi sorunlarına çözüm üretmek, kentin yönetimine katkıda bulunmak ,gönüllü ve demokratik kaliteli ve yaşanabilir bir kent yönetiminde aktif rol üstlenmek istiyoruz. Kent yaşamında kent vizyonu ve hemşericilik bilincinin geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma çevre duyarlılığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma çalışmalarına katkıda bulunmak düşüncesiyle sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için bu alanlarda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik temel strateji belirleme yönünde çalışmalarımız olacak. Halk ile birlikte kentsel öncelikleri belirleyerek kamuoyu ve uygulayıcılarla paylaşarak, Erzurum adına alınan karar ve görüşleri Belediye Meclisi olmak üzere ilgili mercileri harekete geçirmeyi düşünüyoruz”

Erzurum’un sorunları Kent Konseyi olarak ortak akılla çözüleceğini belirten Başkan Tanfer, “Erzurum’a katma değer sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstermeliyiz. Şehrin faydasına olacak her türlü projeleri Kent Konseyi olarak yapacağımız çalışmalarla destekleyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini hatırlatan Başkan Tanfer, yaklaşan referandumdan çıkacak sonucun ülke açısından önem arz ettiğini belirterek, Kent Konseyi olarak referandum çalışmalarına destek olacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.