Dolar 32,5865
Euro 34,8497
Altın 2.499,00
BİST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

KETECİ: SANAT BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

KETECİ: SANAT BİR YAŞAM BİÇİMİDİR
3 Kasım 2021 18:05

ERZURUM şehir hayatında iz bırakan iki babanın sanatçı ruhlu kızlarının Aziziye Belediyesi Engelli Merkezi’nde açtıkları çağdaş hat sergisi hem beğeni ile izlendi ve hem de biri birinden güzel çalışmalar takdir topladı.

Uzun yıllar Erzurum Radyosu’nda görev yaptıktan sonra İstanbul’a göçen, geçtiğimiz yıl da geçirdiği ağır hastalık sonucu hayata veda eden Burhanettin Keteci’nin sosyal yönü güçlü kızı Neslihan Arzu Keteci ile Foto Spor ismini 40-50 yıl önce markalaştırarak adını unutulmazlar arasına yazdıran Kemal Özgör’ün  kızı Gülseren Dinçer Özgör’ün ortaklaşa açtıkları çağdaş hat sergisi yoğun ilgi gördü.

Aziziye Belediyesi tarafından Dadaşkent’te yaptırılan, adresi fazla bilinmediğinden çoğu davetlinin yerini bulmakta hayli zorlandığı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açılan sergide 38 çalışma, konukların beğenisine  sunuldu.

Daha önceleri açmayı düşündükleri serginin tarihini yaşanan salgın nedeniyle ötelemek zorunda kaldıklarını belirten Neslihan Keteci, kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere ve sanatseverlere teşekkür etti.

Erzurum’un ismini sanat çevrelerine duyurma gayreti güttüklerini belirten ve Mulal’da yaşadığını belirten Gülseren Dinçer Özgör de kendilerini sanatseverlerle buluşturan Aziziye Belediye Başkan’ı Muhammet Cevdet Orhan’a şükran duyduklarını belirtti.

Pazartesi akşamına kadar açık tutulacak serginin açılışına Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkan Vekili İhsan Karabulut,

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile TRT Erzurum Radyo Müdürü Ayça Alemdar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş’ın yanısıra Ak Parti Erzurum eski Milletvekilleri’nden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve sanatseverler katıldı.

Sergide yer alan çalışmaları çok beğendiğini ve her iki sanatçıyı da kutladığını belirten Mustafa Ilıcalı, 3 Kasım tarihinin kendisi açısından özel bir öneme sahip olduğunu belirtti, “19 yıl önce bugün milletvekili seçilmiştim” hatırlatmasında bulundu.

Sanat Danışmanlığı’nı Hattat Müzehhib Muhammet Mağ’ın yaptığı sergiyi açmaktaki amaçlarının hat sanatını mabetlerden çıkartıp, yaşamın merkezine yerleştirmeyi hedeflediklerini belirten Neslihan Arzu Keteci, yaptıkları çalışmaların resim, grafik, tasarım ve çağdaş çizgiler taşıdığını ifade etti. Sanatın bir yaşam biçimi olduğunu da işaret eden Keteci, açtıkları sergiyle görsel bir şöleni yaşatmanın yanında insan psikolojisini olumlu yönde etkilemeyi de hedeflediklerini kaydetti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.