Dolar 32,5752
Euro 35,0138
Altın 2.432,68
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

KIRMADAN, DÖKMEDEN MUHALEFET YAPACAĞIZ

KIRMADAN, DÖKMEDEN MUHALEFET YAPACAĞIZ
15 Ekim 2020 18:07 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2020 10:19

GEÇTİĞİMİZ aylarda DEVA Partisi Erzurum Kurucu İl Başkanı olarak atanan Vahit Bingöl, düzenlediği “ilk” basın toplantısında memleket sorunlarına parmak bastı, siyasete neden geri döndüğünü anlattı,  “Erzurum’da muhalefet boşluğunu doldurmaya adayım. Muhalefet etme görevimizi hakkıyla, kırmadan, dökmeden yapacağız. Bu can bende olduğu müddetçe millete, memlekete hizmet etmeyi sürdüreceğim” diyerek, ileriki zamanlarda izleyecekleri yol ve stratejinin ip uçlarını verdi.

Pelit Meydanı’nda oluşturdukları İl Başkanlığı Binası’nda basın mensupları ile bir araya gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Vahit Bingöl, Erzurum’un sorun ve sıkıntılarını dile getirdi, halka ince mesajlar gönderdi, “bu şehirde muhalefet yok” diyenlere umut pompaladı, uzun yıllar siyasetten ayrı kalmanın da özlemini giderdi.

FANTEZİ OLSUN DİYE PARTİ KURMADIK

Toplantıda Erzurum’un sosyal ve ekonomik yönden profilini çizen Başkan Bingöl, DEVA’yı fantezi olsun diye kurmadıklarını, Anadolu’dan yükselen çığlık ve feryatların partinin kurulmasında etkin rol oynadığını kaydetti.

DEVA yönetimlerinin, Erzurum için kurucu il başkanı arayışları sırasında isminden haberdar olduklarını, araştırdıklarını, devam eden süreçte yapılan teklifi kabul ettiğini bildiren Bingöl, yıllardan beri siyasetin içinde birisi olarak, elde ettiği deneyim ve birikimleri gençlere aktarmak niyetiyle yola çıktığını söyledi. Görevi alır almaz kolları sıvadığını, kısa zaman içinde İspir, Pazaryolu ve Olur’un dışındaki tüm ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarını tamamaladıklarını hatırlatan Bingöl, 17 Ekim’de Genel Başkan Ali Babacan’ın, yapacakları birinci olağan il kongresine katılacağı haberini yineledi.

Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

GELİŞEN DİYARBAKIR’A GIPTA ETTİM

“- Geçtiğimiz hafta, partimizin birinci olağan il kongresini izlemek amacıyla Diyarbakır’a gittik. Diyarbakır’a uzun yıllar önce gitmiştim. Doğrusunu söylemek gerekirse şehrin bu kadar gelişmiş ve büyümüş olabileceğini hiç tahmin etmezdim. Diyarbakır’dan müthiş etkilendim, bir o kadar da kıskandım. Erzurum olarak biz bir zamanlar, 67 vilayet içinde ilk 10’daydık, sanayi şehriydik. Şehri öyle hale getirdiler ki, mahallelerimizi yok etti, kimliğimizi zedelediler. Artık biri birini tanımayan insanlardan müteşekkil bir şehir olduk. O güzel yıllarında Erzurum kendi bölgesinin dışında Karadeniz ve Güneydoğu’nun bir bölümünü de beslerdi, şimdi, etini, sütünü, yumurtasını başka illerden temin eder hale düşürüldü.”

ERZURUM IŞIL IŞILDI

Doğu’nun çoğu il ve ilçesi elektrik olmadığı için karanlıklar içindeyken, bir üniversite şehri olmanın havası içindeki Erzurum’un ışıl ışıl yandığını, bugün ise çoğu insanın eski günleri arar hale geldiğini kaydeden Bingöl, “Erzurum bu olmamalıydı. Atatürk’ü bağrına basan, Cumhuriyeti kuran şehrin kaderi böyle olmamalıydı. Erzurum’a uzaktan bakıldığında ismi  oldukça büyük gözüküyor, ama yanına, yakınına sokulduğunuzda çok küçük bir şehir görüyorsunuz” dedi.

EŞİMİN EMEKLİ MAAŞI İLE GEÇİNDİK

Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Siyasetin dışında ticaretle uğraşan birisiyim. Anavatan Partisi’nde İl Başkanı olarak uzun yıllar görev yaptım, parti MKYK’sında bulundum. Ve ben, partimiz iktidardayken iflas ettim. Öyle zamanlarımız oldu ki, eşimin emekli maaşına muhtaç hale geldik. Bizim derdimiz Erzurum’du, Ne ihale aldım, ne de yanımdakilere ihale aldırttım. Eğer fırsat elimize geçerse ne ihale alır, ne ihale aldırtırım! Sizden ricam, beni ya da yönetimdeki herhangi arkadaşımdan birisini bir menfaat ilişkisi içinde görürseniz, duyarsanız, lütfen ifşa edin, yazın, çizin, açıklayın! Allah şahidim olsun, bu memlekete hizmetten başka bir muradım yok.”

KADİM MAHALLELER YOK EDİLDİ

Değerlendirmesinin son bölümünde, basın mensuplarına, “Şöyle bir düşünün, 2002’den önceki Erzurum’u gözünüzün önüne getirin” diye seslenen Bingöl, “O günden bugüne neler yapıldı ya da yapılmadı, kıyaslayın. 35 yıl önce temeli atılan barajların sulama kanallarının yüzde 45’i ancak yapılabildi. Kadim mahalleler birer birer yıkıldı, yerleri dağ oldu, mera oldu. Gadana’da, Hacı Cuma’da, Veyisefendi’de yok edilen evlerin yerinde şimdi hayvanlar otluyor. Nüfusumuz neredeyse yarı yarıya azaldı. Bir zamanlar 11 vekil çıkaran şehirin milletvekili sayısı 6’ya düştü. Bundan 20 yıl önce Erzurum’da dar gelirli en çok 28 bin kişi yardım alırken, şimdi halkın 3’te birine devlet yardımları gidiyor. Diyarbakır’ı neden kıskandığım zannedersem şimdi daha iyi anlaşılıyor. Kollektif ruhu oluşturamaz, birlik ve beraberliği sağlayamazsak, bizim bırakın Diyarbakır’ı Batman’ın seviyesine bile gelmemiz mümkün olmaz. Siyâset bir güçtür. Bu gücü iyi kullanmak lazım. 2011 kış oyunları düzenlendi. 700 trilyon para harcandı, geriye ne kaldı, o oyunlar şehre ne katkı sağladı? Erzurumlu’yum, şehrim ile gururlanıyor, ana yapılanlara, yalnızlığımıza, kadersizliğime kahrediyorum” dedi.

BABACAM KONGRE BİNASI’NI ZİYARET EDECEK

Ülke genelinde 47 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak seçimlere girme elde ettiklerini de son söz dile getiren Bingöl, 17 Ekim’de Erzurum’a gelecek olan Genel Başkan Babacan’ın toplantı sonrasında ETSO’yu, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ile Erzurum Ticaret Borsası’nı ziyaret edeceğini, Kongre Binası’na özellikle uğrayacağını bildirdi, “Aynı günün akşamında düzenleyeceğimiz basın toplantısına da sizleri davet ediyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.