Dolar 32,4961
Euro 34,5758
Altın 2.478,95
BİST 9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 18°C

KİRLETMEKTE ÜSTÜMÜZE YOK

KİRLETMEKTE ÜSTÜMÜZE YOK
11 Haziran 2020 20:31 | Son Güncellenme: 11 Haziran 2020 21:27

ERZURUM‘un mesire yerlerinden birisi olan, kaplıcaları ile ilgi çeken, verimli topraklarında yetişen ürünleriyle de bölgenin “sebze deposu” olarak bilinen Pasinler’de, baharın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan kimi görüntüler hem takdir topluyor, hem de görenlere “pes, bu kadarı da olmaz, olamaz” dedirtiyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde işbaşına gelen Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’ye “Çılgın Hasankaleli” dedirtecek plan ve projelerin yavaş yavaş hayata geçirildiği Pasinler’de, insanın heyecanını körelten, umutları umutsuzluğa dönüştüren görüntülerin de ardı ardına ortaya çıkması, insanımızın aslında ne kadar vurdumduymaz, ne kadar bencil olduğu gerçeğini de hepimize hissettiriyor.

BAHÇELER TERTEMİZ

Korona salgını nedeniyle parklara, bahçe ve mesire alanlarına konulan piknik yasağının tabiatın toparlanmasına ciddi katkı sağladığı Pasinler’de ortaya çıkan çelişkili, çirkin, kirli, itici görüntüler, yediden yetmişe herkesin kendisini gözden geçirmesi ve insanlığını “çek etmesi”gerektiğini gözler önüne seriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE

Daha doğru dürüst kimsenin gelmediği, kaplıcaların faaliyete geçmemesi nedeniyle fazla insan yoğunluğunun yaşanmadığı Pasinler’de, park ve bahçelere kurulan salıncak, kaydırak gibi oyun parklarının daha kullanılmadan parçalanması, montaj yerlerinin kırılması, çocuklar açısından da ciddi tehlikeleri beraberinde getiriyor.

UZAKTAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Yürümekte, ayakta durmakta zorlanan küçük çocukların düşüp, yaralanmalarına sebebiyet verecek  olumsuzlukların bu kadar kısa süre içinde yaşanmasının nedenlerinin araştırılmasını isteyen anne-babalar, “Uzaktan bakıldığında renkli görüntüleri ile çocukların dikkatini çeken oyun parklarının kimi yerleri parçalanmış, salıncaklar kırılmış, kaydırakların basamakları kopmuş. Hani sanki çocuklara gizli bir tuzak kurulmuş. Bu olumsuzlukların mutlaka giderilmesi gerekiyor” dediler.

BU DA PASİNLER BOĞAZ KÖPRÜSÜ

Öte yandan, Pasinler Belediyesi’nin Pasin Çayı üzerinde yaptırdığı mini Boğaz Köprüsü’nün yanında, bahçelerdeki çardakları ve içlerindeki ahşap masaları, bakımlı ve temiz halleriyle beğeni topluyor.

TUVALETLER BAKIMSIZ

Birinci sınıf malzeme kullanılarak insana sanki de yeniden yapıldığı izlenimi veren tuvaletlerin bakımsız ve kirli durumu ise, yapılan güzel işleri gölgeliyor.

YENİ ÇEŞME GÖSTERİŞLİ OLACAĞA BENZİYOR

Bahçelerde bulunan, kullanımı çok da kolay olmayan, oval çeşmenin sökülüp, yerine daha kenarda gösterişli bir çeşmenin yapılacak olması da isabetli bir uygulama olarak gösteriliyor.

OLUMSUZLUKLAR BERTARAF EDİLMELİ

Umumi tuvaletlerden sorumlu temizlikçilerin yanında park ve bahçeleri sürekli dolaşarak denetleyen görevlilerin mutlaka olması, kimseyi incitmeden olumsuzlukları bertaraf etmesi gerektiğini, ilçedeki trafik keşmekeşliğine son verecek düzenlemelerin de Kaymakamlık tarafından yerine getirilmesinin şart olduğunu belirten vatandaşlar, “Eğer Pasinler’in bir turizm merkezi olması isteniyorsa, temizlik ve çevre düzeninden ödün verilmemelidir. Aksi taktirde yaşanılacak her olumsuzluk, sadece Pasinler’e negatif puan olarak yansımaz, aynı zamanda herkesin şevkini ve çalışma arzusunu da kırar” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.