Dolar 32,5478
Euro 34,8217
Altın 2.431,59
BİST 9.722,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

KIŞIN KEYİF VEREN YÜZÜ

KIŞIN KEYİF VEREN YÜZÜ
1 Ocak 2018 20:32

ERZURUM, yeni yıla kar ile birlikte girdi.

Çoğu insan tarafından “sayılı günleri” ile bilinen bir özelliğe sahip olan ve o günler geldiğinde hava durumu şaşmayan Erzurum, bu yıl hemen herkesi ters köşe etti.

Aralık ayından itibaren karakışa giren Erzurum’da hava sıcaklığı sıfırın altında 30, kimi yıl 40 derecelere kadar düşer, her taraf buz keserdi.

Bu yıl öyle olmadı.

Hava sıcaklığı 2017’nin son gününe kadar kimi zaman sıfır, kimi zaman sıfırın üstünde 7-8 ve hatta 10-12 derecelere kadar tırmanmakla kalmadı, o güne kadarpek kar yağmadığı gibi, zaman zaman yağmur bile çiseler oldu.

Ve hava, 31 Aralık’ı, 1 Ocak’a bağlayan gece soğumaya başladı. İlerleyen saatlerde başlayan kar yağışı, gün boyu aralıklarla devam etti ve her tarafı kısa zaman içinde beyaza bürüdü.

Kar yağışı, özellikle kayakseverleri ve Palandöken’deki otel işletmecilerini sevindirirken, fotoğrafseverleri de hayli keyiflendirdi.

Kâh fotoğraf makineleri, kâh cep telefonları ile çekilen fotoğraflar, sosyal medyada ardı ardına paylaşıldı ve hayli beğeni aldı.

Kar ile birlikte havanın da giderek soğuması, “Kar Erzurum’a yatıya geldi” esprilerinin de yapılmasına neden oldu.

Bu arada kar yağışı gerek şehiriçi ve gerekse şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı ve çok sayıda köyün yolu ulaşıma kapandı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.