Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

KÜLTÜR MİRASI DEĞİL, MİNİBÜS GARAJI

KÜLTÜR MİRASI DEĞİL, MİNİBÜS GARAJI
19 Nisan 2017 07:53

UZUNDERE‘nin Çamlıyamaç Köyü’nde bulunan kültür mirası Öşvank Kilisesi’nin içler acısı durumu çoğu insanda burukluk oluştururken, işi “kültür ve turizm” olan kurum yöneticilerinin paha biçilemez bu esere karşı ilgisiz ve duyarsız kalmaları hayretle karşılanıyor.

erzurumdanhaberler.com’un bir süre önce “böyle giderse yıkılacak” başlığıyla duyurduğu, “Tarihi mekan garaj oldu, elektrik tellerinden kilise gözükmüyor” detayıyla verdiği haber, çoğu insan tarafından ilgiyle karşılanırken, başta Uzundere Kaymakamlığı ve Belediyesi olmak üzere, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün de böylesi önemli bir olayı görmezden gelmesi tepkilere neden olmuştu.

Bu arada, haberin yayınlanmasıyla birlikte görüş bildiren bazı kişilerin de, “Yıkılırsa yıkılsın! Biz orada ayin mi yapacağız” şeklinde yaptığı yorum ve paylaşımlar da, son derece anlamsız bulunmuştu.

“Biz o köylüyüz. Hani, neresi garaj?” diyenlerin kulaklarını çınlatacak ve “işte garaj” dedirtecek fotoğrafları kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Minibüs, taksi, kamyonet gibi araçların yanında, ağır tonajlı iş makinelerinin bile kilisenin içine girecek kadar yakınına parkedilmesi, duyarlı her vatandaşa, “Bu kadarı da fazla. Oldu olacak kiliseyi yıkalım gitsin” dedirtti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.