Dolar 32,3656
Euro 35,1270
Altın 2.324,44
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KURU AĞAÇLAR, SANATA DÖNÜŞÜYOR

KURU AĞAÇLAR, SANATA DÖNÜŞÜYOR
22 Ekim 2017 11:57 | Son Güncellenme: 22 Ekim 2017 12:06

ATATÜRK Üniversitesi Kampusü içinde bulunan kuru ağaçlar, Güzel Sanatlar Fakültesi elemanları tarafından yerinde işlenerek gözalıcı şekle büründürülüyor.

Kampüs alanında binlerce ağaç bulunduğunu, bu ağaçların belli bölümünün ömürlerini tüketerek kuruduğunu hatırlatan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, kuruyan ağaçları kesmeden, yerinde değerlendirerek sanatsal bir şekle büründürdüklerini ifade etti.

ÖZEL BİR EKİP OLUŞTURULDU

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın talimatları doğrultusunda fakülte bünyesinde 5 kişilik bir ekip oluşturduklarını, bu ekiple kampüsteki kuru ağaçları tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Bulat, “Ağaçların belli cinsleri var ki, işlenmeye çok müsait yapıya sahipler. Mesela ‘kibrit kavağı’ diye tanımlanan ağaç türü, kuru haliyle bile dikkat çekiyor. O ağaçları arkadaşlarımız işliyor. Yağan kar ve yağmurdan çok fazla etkilenmemeleri için koruyucu önlemler alıyor ve ortaya çıkan eseri, başta öğrencilerimiz ve üniversite sakinlerimiz olmak üzere, halkımızın beğenisine sunuyoruz” dedi.

Kampüs alanında, çeşitli nedenlerden dolayı kuruyan bir ağaca, “haydi keselim, odun yapıp, yakalım” mantığıyla yanaşmadıklarına dikkati çeken Mustafa Bulat Hoca, “Kuruyan ağaçların yerinde, kesilmeden de değerlendirilebileceğini kanıtlayarak, önemli bir iş yapan Heykel Bölümü IV . Sınıf öğrencilerimizden Ziya Kazan, Harun Özkurt , Cengiz Çintay ile Enver ve Suat Kazkurt’u gönülden kutluyorum. Hocalarının gözetiminde kuru ağaca yontma ve eklemeler yaparak, ortaya bir ağaç heykel çıkardı, bu çalışmayı da geçtiğimiz cuma günü tamamladılar. kutluyorum” diye konuştu.

Yarın (pazartesi) da Ziraat Fakültesi kavşağının köşesinde yer alan kurumuş bir başka ağaçta, ikinci bir deneme çalışmasını yine hoca ve öğrenciler ile birlikte yapmaya başlayacaklarını hatırlatan Prof. Dr. Bulat, önümüzdeki yıl, daha kapsamlı bir proje hazırlayarak, yerli ve yabancı 10 kadar sanatçıyı, Atatürk Üniversitesi’ne davet etmeyi planladıklarını kaydetti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.