Dolar 32,5700
Euro 34,8716
Altın 2.435,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

KURU ŞELALE VALİYİ DE ŞAŞIRTTI

KURU ŞELALE VALİYİ DE ŞAŞIRTTI
7 Şubat 2022 16:50

GEÇTİĞİMİZ aylarda özel bir şirkete 49 yıllığına kiralanan Tortum Hidroelektrik Santrali’nde “bakım yapıyoruz” denilerek kesilen şelalenin suyunun yaşattığı skandala Vali Okay Memiş de tanık oldu. Şelalenin içler acısı durumunu cep telefonuna kaydeden Vali Memiş’in, başta DSİ yetkilileri olmak üzere, çeşitli yerleri telefonla arayarak talimatlar yağdırması yöre insanının içini ferahlattı.

ÜLKENİN GÖZ BEBEĞİ

Sadece Erzurum’un değil, ülkemizin gözde turizm mekanlarından olan ve çok yüksekten akan suyu ile müthiş bir görsellik oluşturan, özellikle bahar ve yaz aylarında binlerce insanın uğrak yeri haline gelen Tortum Şelalesi’nin suyu, bir süre önce, hidroelektrik santralini kiralayan şirket tarafından kesildi. Bu müthiş skandal olayı erzurumdanhaberler, “Alın size doğa katliamı” başlığıyla takipçilerine duyurdu. Gün içerisinde binlerce kişiye ulaşan ve çok sayıda paylaşım alan haber, sosyal medyada büyük yankı yaptı.

BAKIM BAHANE!

Şelalenin üzerinden geçtiği arazinin sahiplerinden olan Şaban Ata, suyun işletmeci kuruluş tarafından “Santralde bakım yapıyoruz” denilerek kesilmesinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Haberin kamuoyunda yankılanmasından sonra, Vali Okay Memiş’in bugün izlemek için gittiği Uzundere’de düzenlenen buz tırmanışı yarışmaları sonrasında Tortum Şelalesi’ne geçerek incelemelerde bulundu. Suyu kesilen şelalenin son durumunu cep telefonuna kaydeden, bu arada da konuyla ilgili bilgi alan Vali Memiş, daha sonra DSİ Bölge Müdürlüğü ile bazı ilgili yerleri arayarak talimatlar yağdırdı.

TRAVERTENLER DÖKÜLÜYOR

Vali Okay Memiş’in Tortum Şelalesi’ne gelmiş olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Şaban Ata, sorunla ilgilenen herkese teşekkür etti. Hidroelektrik santralinde yapıldığı söylenen bakım ile su kesintisinin ilgisi olmaması gerektiğini belirten Şaban Ata, “Santralde bakım yapıldığı söyleniyor ama, bir taraftan su akıyor, diğer taraftan elektrik üretimi yapılıyor. Bakım dediğiniz birkaç gün ya sürer, ya sürmez. Bu bakım epey zamandır devam ediyor. Su akmadığı için travertenler kurumaya ve dökülmeye başladı. Gözümüzün önünde paha biçilemez bir büyük değer heba olup, gidiyor” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.