Dolar 32,5359
Euro 34,8817
Altın 2.429,89
BİST 9.767,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

KURUKAFALI SERGİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TEKNOLOJİNİN HAYATIMIZA KAZANDIRDIĞI YENİLİK VE FARKLILIKLARIN SANATA OLAN ETKİSİNİ 14 KİŞİLİK EKİBİYLE AFİŞLERE YANSITAN DOÇ. DR. SERHAT ERDEM, BİR İLKE İMZA ATMIŞ OLMANIN SEVİNCİNİ DUYDUKLARINI SÖYLEDİ.

KURUKAFALI SERGİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
17 Ocak 2023 18:20

ATATÜRK Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Erdem küratörlüğünde gerçekleştirilen; sıradışı çalışmaların yer aldığı “kurukafalı” DijiArt Dijital Sanat Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Teknolojinin hayatımıza kazandırdığı yeniliklerden yola çıkarak 14 kişilik ekibiyle “beyin fırtınası” estirerek bir çalışma başlatan Doç. Dr.  Serhat Erdem, ilginç tasarımların ortaya çıktığı çalışmaları Güzel Sanatlar Enstitüsü Sergi Salonu’nda görücüye çıkardı.

Teknolojinin hayatımıza kattığı yeniliklerin sanatın hemen her alanında kendisini gösterdiğini, seslerden renklere, ışıktan hareketlere varıncaya kadar her türlü değişim ve dönüşümün sadece göze değil, çoklu duyulara da hitap eder hale geldiğini belirten Doç. Dr. Erdem, bu değişim ve dönüşümden hareketle, insan kafatası, cam şişe ve benzeri malzemelerle zenginleştirdikleri çalışmaları, DijiArt Dijital Sanat Sergisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunduklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da gezdiği, 24 Ocak’a kadar açık tutulacak sergide yer alan eserleri üretirken fiziksel olarak var olan nesnelerden feyz aldıklarını kaydeden Doç. Dr. Erdem, “Yaşanan dönüşüme ilişkin bir farkındalık geliştirmeyi amaçladık. Bunda da başarı sağladığımıza inanıyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.