Dolar 32,5991
Euro 34,7956
Altın 2.409,60
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C

LUTFETTİ, SÜS HAVUZUNA EL ATTILAR

LUTFETTİ, SÜS HAVUZUNA EL ATTILAR
5 Temmuz 2020 16:27 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2020 16:33

ERZURUM Kalesi’nin çevresini açmak amacıyla birkaç yıl önce uygulanmasına başlanılan Kültür Yolu Projesi kapsamında yapılan, ancak birkaç ay sonra tel tel dökülen süs havuzlarında onarım çalışması nihayet başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erzurum Kalesi’nin çevresini açmak amacıyla “Kültür Yolu” adı altında üç aşamalı bir proje başlatıldı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da onaylanan projenin ilk aşaması, önceki yılın sonlarına doğru tamamlandı.

SÜSÜ ÇABUK BOZULDU

Ortasında yıldız şeklinde bir süs havuzunun da bulunduğu projenin süsü, bir kış geçmeden döküldü. Havuzun hayli pahalı granit taşlarının yerlere serili hali erzurumdanhaberler.com’da “Ağlanacak halimizin fotoğrafı” başlığıyla yer aldı.

Haberin yayınından sonra, jet hızıyla havuza müdahale yapıldı, yerinden kopan granitler yerlerine yapıştırıldı, ancak kevgire dönen ve su tutmayan zemine bir şey yapılamadı.

Sonraki süreçte özellikle sosyal medyada birkaç kez konuyla ilgili haber yapılmasına, sonraları yeniden bozulan granitlerin fotoğrafları yayınlanmasına rağmen, soruna dönüp bakan bile olmadı.

ONARIM YENİDEN BAŞLADI 

Her gün onlarca insanın gezdiği ve çevresinden geçerken içleracısı durumunu üzülerek seyrettiği süs havuzlarına yeniden el atıldı.

Kültür Yolu Projesi’nin ikinci etap çalışmalarının sürdüğü şu günlerde, süs havuzlarına müdahale edildiğini görenler gözlerine inanamadılar.

BAKALIM ZEMİN NASIL OLACAK

Havuzun taşlarının yeniden yapılmasını “önemli bir aşama” olarak değerlendiren vatandaşlar, “Havuzun su ile doldurulmasını ve görsel haliyle dikkat çekmesini çok istiyoruz. Bakalım zemini kevgire dönen ve bugüne kadar su tutmayan, tutamayan havuz yapılabilecek mi, çok merak ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.