Dolar 32,3812
Euro 35,0362
Altın 2.326,46
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

MASAL GİBİ KIŞ OLİMPİYATLARI HABERİ…

MASAL GİBİ KIŞ OLİMPİYATLARI HABERİ…
11 Aralık 2018 10:49 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2018 11:06

ERZURUM‘un 2026 Kış Olimpiyatları’nı almak amacıyla başvuru yaptığı, yapılan başvuruyla birlikte kentin değerlendirmeye alındığı haberleri, balon çıktı.

Dönemin Milletvekillerinden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’a 2026 kış olimpiyat oyunlarını kazandırmak amacıyla harekete geçmiş, sonrasında başvurular yapıldığı belirtilmiş ve yaşanan gelişmelerle ilgili haberler ardı ardına medyada yer alırken, vatandaş da bu haberlerle birlikte umuda kapılmıştı.

ÖNERGEYE VERİLEN CEVAP GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Konuyla ilgili olarakgeçtiğimiz aylarda TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’ye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından cevap verildi. Verilen cevapta, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından 2026 Kış Olimpiyat Oyunları evsahipliği adaylık sürecine başvuran ve “başvurusu kabul edilen” şehirlerin, 2018 Nisan ayı içinde resmi olarak açıklandığına dikkat çekildi.

 AÇIKLAMA NİSAN AYINDA YAPILMIŞ

Aralarında Erzurum’un “bulunmadığı”  Kanada’dan Calgary, Avusturya’dan Graz, İsveç’ten Stockholm, İsviçre’den Sion, Japonya’dan Sappori, İtalya’dan Milan ve Cortina şehirlerinin başvurularının kabul edildiği, ilerleyen süreçte başvuru yapan Stockholm, Sion, Sappori, Milan ve Cortina’nın başvurularını geri çektiklerine işaret edildi.

Aldığı cevabı sosyal medyada paylaşan Naci Cinisli, “Hem yazılı hem de sözlü sorularım üzerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan en sonunda gelebilen 2026 Erzurum Kış Olimpiyatları cevabını bilginize sunuyorum. Meğerse olarak aday bile olamamışız. KANDIRMAYA ve KANDIRILMAYA ile son vereceğiz inşallah” diye yazdı.

Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatları’na yaptığı başvuru ile ilgili haberler hem yerel ve hem de ulusal basında kendine bolca yer bulmuş, örneğin Posta Gazetesi, 3 Nisan 2018 tarihinde haberi “2026 Kış Olimpiyatları için 7 aday! Türkiye’den bir şehir de var” diyerek duyurmuştu.

Yine dönemin yöneticilerinin yaptığı “IOC yetkilileri ‘mayıs’ ayında Erzurum’a gelerek incelemelerde bulunacaklar” açıklaması, medyada kendine yer bulmuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.