Dolar 32,5474
Euro 34,9987
Altın 2.434,94
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

MEKAN MÜKEMMEL ÇAY BEDAVA

MEKAN MÜKEMMEL ÇAY BEDAVA
31 Ekim 2021 18:58

ERZURUM’un önemli züccaciye mağazalarından birinin faaliyetini sürdürdüğü binayı otel ve restorana dönüştüren, “Müdavim” adını verdikleri mekanda bütün “K”ları bir araya toplayan Muhammet Aktaş ve Muhammet Çatakkaya, şehrin yeme-içme sektörünü künefe tatlısı ile sarsmaya hazırlanıyorlar.

ADAŞLARIN GAYRETİ

Menderes Caddesi’nde züccaciye mağazası olarak hizmet veren çok katlı binayı otele çeviren Muhammet Çatakkaya, adaşı Muhammet Aktaş ile aynı binanın giriş katını restoran olarak düzenledi. Son derece ferah ve geniş bir mekan haline getirdikleri restoranda “k”aliteyi tavizsiz olarak en öne koyan iki yatırımcı, müşterilerine “k”ahvaltı, “k”öfte ve “k”ünefe hizmeti vermeye başladı.

HEM GÖZE HEM MİDEYE

Yaklaşık bir ay kadar önce kapılarını müşterilerine açan Müdavim, her sabah 200 çeşitten oluşan kahvaltı menüsüyle sadece midelere değil, gözlere de hitap ediyor. Bugünlerde yolu Müdavim’e düşen ve künefe tatmak isteyenler, bu tatlının anavatanı olarak bilinen Hatay ve Gaziantep’e nazire yapan bir tat ile karşılaşmış olmanın şaşkınlığı ve hayranlığını yaşıyorlar.

YEDİĞİMİZ KÜNEFE DEĞİLMİŞ

“Meğer biz şimdiye kadar künefe değil, adı künefe olan ama künefe ile yakından-uzaktan ilişkisi olmayan bir tatlı yiyormuşuz” diyen müşterilere künefenin yanında bir şişe “süt”, mevsim meyveleri ve kuruyemiş ikram ediliyor.

ÇOK İDDİALIYIZ

Künefe konusunda çok iddialı olduklarını belirten, aile olarak da Erzurum’da cağ kebap sektöründe yıllardan beri var olduklarını ve deneyime sahip bulunduklarını hatırlatan Muhammet Aktaş, “Yağından şerbetine ve kullanılan diğer malzemelerine varıncaya kadar her türlü ürünü titizlikle belirledik. Özel bir ekip tarafından hazırlanan künefeyi bir tadan bir daha tatmak ve yemek istiyor. Künefe ile kadayıf dolmasının saltanatına son vereceğimize yürekten inanıyorum. Mekanımız özel, geniş ve rahat. Fiyatlarımız da son derece makul. İki kişilik künefenin fiyatı 50 lira. Sınırsız çay hizmetimiz var. Sabah kahvaltılarında da sadece kuş sütü eksik. Hafta içi öğle saat 12.00’ye, hafta sonları saat 14.00’e kadar kahvaltı hizmetimiz devam ediyor. Yerimiz şehrin merkezinde ve yürüme mesafesinde. Künefe ve kahvaltının dışında köfte menümüzle de çok beğenileceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.