Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

MHP ERZURUM’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLADI

MHP ERZURUM’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLADI
8 Kasım 2018 19:33

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Erzurum’da bombasını patlattı ve yerel seçimlerde yarışa, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli ile girileceği duyuruldu. MHP’den aday olup-olmayacağı çeşitli defalar sosyal medyada gündeme getirilen Sevimli’nin adaylığının resmen açıklanması, ismi üzerinde yapılan spekülasyonları da noktalamış oldu.

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş’ın yaptığı adaylık teklifine sonunda “evet” diyen Prof. Dr. Serdar Sevimli, Ankara’da Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Kamil Aydın’ın da hazır bulunduğu bir görüşme sonrasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi.

Yapılan görüşmelerden sonra bir açıklama yapan İl Başkanı Naim Karataş, “Halkın gönlünde kendine haklı yer edinmiş, yüzlerce insanın kalbine dokunmuş bir bilim insanını yerel seçimlerde aday gösterecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

KARATAŞ ÇOK İDDİALI

Toplumda ciddi karşılığı olan Serdar Hoca ile hedeflerine ulaşacaklarına yürekten inandığını belirten Başkan Karataş, “Erzurum’da sadece Büyükşehir’i değil, tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanmayı hedefliyoruz. Büyükşehir adayımızı erken açıklamamız, bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzun bir göstergesidir.Sahaya erken inmek ve Erzurum’da üç hilalli günleri başlatmak istiyoruz. Erzurum’da sahipsizlerin sahibi, çaresizlerin çaresi olmak istiyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir adayının açıklanmasından sonra, MHP’de gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. Ak Parti ile yarışacak olan MHP’nin, bu yarıştan galip çıkmasının bir yolunun da; ilçe belediye başkan adayları ile belediye meclis üyelerinin, tıpkı Serdar Sevimli gibi, toplumda karşılığı olan isimlerden oluşması halinde mümkün olabileceği belirtildi.

Başta Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ile Horasan, Oltu, Pasinler, Aşkale ile güney ilçelerinden gösterilecek adayların büyükşehir seçimini olumlu ya da olumsuz şekilde etkileyeceği, bunun için de toplumun sesine kulak verilmesi gerektiği ifade edildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.