Dolar 32,5622
Euro 34,9871
Altın 2.430,07
BİST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

MNG ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE FESTİVAL ZAMANI

MNG ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE FESTİVAL ZAMANI
23 Mart 2019 21:45

KOMŞU ülke İran’da her yıl 21 Mart’tan itibaren kutlanmasına başlanılan Nevruz Bayramı’nı fırsat bilen MNG Erzurum Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bu yıl ikincisini düzenlediği alışveriş festivali ile çok sayıda İranlı’yı Erzurum’a çekmeyi başardı. Aylar öncesinden festivalin hazırlıklarına başlayan ve İran’dan turizm acentası işletmecilerini Erzurum’a davet ederek, hedeflerini açıklayan ve kendilerinden yardım isteyen MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Aydoğan Süre, bir de önemli bir iş yaptı ve Erzurum esnafının da kazanmasını sağlamak amacıyla tanıtım festivalinin fişeğini Taşmağazalar’da ateşledi.

Üç gün sürecek olan festivalin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İran’ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzade birlikte yaptı. Festivalin mimarı Genel Müdür Aydoğan Süre, alışveriş festivalinin ikincisini düzenlemiş olmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ve milletvekillerinin katkıları ile bu festivali gerçekleştirdiklerini kaydeden Genel Müdür Süer, şunları söyledi:

SÜER: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

“- Hep söylenegelen bir konu var. AVM’lerin çarşı ve cadde esnafını sıkıntıya soktuğu söylenir. Geçen yıl 3 günde 600 bin kişiyi ağırladık. Bu yıl ülkemizin en eski çarşılarından birisi olan Taşmağazaları’nda bu yılki festivali başlatalım dedik. Benim sizlerden ricam şudur. Esnafımızı unutmayalım, çarşı-pazar dolaşalım, oralardan da alışveriş yapalım. MNG AVM olarak çok önemli etkinlikler yapmayı, konserler düzenlemeyi planlıyoruz. Bize arka çıkan, destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.”

Çok sayıda insanın üst katların korkuluklarına sıralanarak izlediği festivalde bir konuşma da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptı. Sözlerine “İranlı kardeşlerimize hoşgeldiniz diyerek başlamak istiyorum” diye başlayan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hem Urumiye ve hem de Tebriz ile kardeş şehir olduğumuzu hatırlattı. Sekmen, daha sonra sözlerini şöyle devam ettirdi:

SEKMEN: ERZURUM SİZİN, TEBRİZ BİZİM MEMLEKETİMİZ

“-Bugüne kadar yeterince biri birimizi ziyaret edemedik. İnşallah bundan sonra daha sık gidip-geleceğiz. Biri birimizin hal ve hatırını soracağız. İran’dan gelen kardeşlerimiz, bilesiniz ki, Erzurum sizin şehriniz. Sizi her daim burada görmek istiyoruz. İyi bir evsahipliği yapmaya çalışıyoruz. Sınıra ekip gönderdim. Oradan kardeşlerimizi karşılıyor, en sağlıklı şekilde Erzurum’a gelmelerini sağlıyoruz. Erzurum sizin eviniz, Tebriz ve Urumiye de bizim evimiz. Erzurum’da hoşça vakit geçireceğinizden eminim. Rahat etmeniz, huzurlu bir tatil geçirmeniz için her türlü önlemi almış bulunuyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından, İran’dan gelen müzik topluluğu, salonları dolduran MNG ziyaretçilerine hem Türkçe ve hem de Farsça türküler söyleyerek, kendilerine hoşça vakit geçirtti. Bu arada salonun bir köşesinde herkese ücretsiz sıcak kadayıf dolması ikram edildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.