Dolar 32,5631
Euro 34,7032
Altın 2.496,42
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

MUHTAR DA DAVACI, ÇOCUKLAR DA!

MUHTAR DA DAVACI, ÇOCUKLAR DA!
13 Ağustos 2017 12:10

HAVALARIN aşırı sıcak gittiği şu günlerde, kendilerini rahatlamak ve dinlenmek amacıyla mesire yerlerine, piknik alanlarına atan vatandaşların önemli bölümünün, çevre temizliğine dikkat etmemesi ve atıklarını olduğu gibi bırakması tepkiyle karşılanıyor.

Çöp ve atıkların olduğu gibi bırakılan yerlerin başında gelen Köşk köyü’nun Muhtarı Durali Gökkaya, sezon başında piknik yapılan alanlara diktiği, üzerinde “Allah rızası için, çöpünüzü bırakmayınız” uyarı mesajları da işe yaramadı.

Haftasonunu aileleriyle birlikte Köşk Köyü’ne giden çocuklar bile gördükleri çirkinlikler karşısında şaşkına dönerken, büyüklerine sözü “Bize öyle bir dünya bırakıyorsunuz ki, bıraktığınız o dünyada yaşayamayacağız. Hepinizden davacıyız” demeye getirdiler.

TEMİZLİĞİ YAKUTİYE BELEDİYESİ YAPMALI

Çöp yığınlarının birkaç kamyonu rahatlıkla dolduracağı Köşk Köyü’nün tarla ve bahçelerinde temizlik seferberliği başlatılması isteniyor. Tabiatın yok edemediği yığınla plastik atığın bulunduğu bahçelere Yakutiye Belediyesi’nin de el atması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Eger Köşk, köy değil de Yakutiye Belediyesi’ne bağlı bir mahalle ise, kent merkezindeki mahalleler nasıl ki, belediyelere ait temizlik işleri tarafından temizleniyorsa, buralar da aynen temizlenmeli. Eğer belediyeler temizliği yapmazsa, kimse yapmaz. Dolayısıyla doğa tahrip olur ve bir daha doğrulamaz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.