Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

MÜLTECİ AKINI ARTARAK SÜRÜYOR

MÜLTECİ AKINI ARTARAK SÜRÜYOR
1 Nisan 2018 17:38

AFGANİSTAN‘dan ve Pakistan’dan yola çıkan, daha sonra da İran üzerinden ülkemize giriş yapan mültecilerin sayısının her geçen gün biraz daha artıyor olması, insanlara “bu işin sonu nereye varacak” dedirtiyor.

Ülkemize nereden ve nasıl girdikleri merak konusu olan mültecilerin yaşlarının çok genç oluşu dikkatlerden kaçmıyor. İddiaya göre, üzerlerinde kimlikleri bulunmayan mültecilerin, bu nedenle geri gönderilemediği belirtiliyor.

Pasinler’e kadar çeşitli vasıtalar kullanarak, çoğu zaman da yürüyerek varan mültecilere, yol boyunca insanlar kâh araçlarına alarak, kâh da su ve yiyecek ikramında bulunarak yardımcı oluyor.

Sanki Türk vatandaşıymış gibi rahatça hareket eden, kaçıp, saklanma gereği bile duymadan yollarına devam eden mülteciler Erzurum’da durduruluyor.

Afganlı mültecilere kol kanat geren, çoğu kadın ve çocuğun başta ilaç olmak üzere giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayan, bu nedenle de “baba” gibi görülen ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in bile, “artık yer yok” diye tanımladığı olayın nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.

Gelenlerin tamamına yakınını genç erkeklerin oluşturması, akıllara “acaba ülkelerinde gitmeleri için teşvik mi ediliyorlar” ihtimalini getiriyor. Kim oldukları, ne oldukları, nereden geldikleri ve nereye gitmek istedikleri çok da belli olmayan mültecilerle ilgili olarak yetkililerin önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendirecek açıklamalar yapabilecekleri belirtiliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.