Dolar 32,6004
Euro 34,8095
Altın 2.502,27
BİST 9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

MUSLUK SUYUNU İÇEMEZ OLDUK

MUSLUK SUYUNU İÇEMEZ OLDUK
24 Temmuz 2018 07:40

SON günlerde musluktan akan suyun leş gibi kokuyor olması vatandaşı tedirgin ederken, sorunun Çat Barajı’nın yüzeyinin yosunlanmasından kaynaklandığı belirtildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kokulu su, çoğu insanı, özellikle de ev kadınlarını hem tedirgin, hem de ciddi anlamda rahatsız etti.

Sorunun neden kaynaklandığının araştırılmasını isteyen ve bu konuda erzurumdanhaberler.com’a sıkıntılarını ileten kadınlar, “Musluktan suyla birlikte adeta leş gibi bir koku yayılıyor. Suyu bırakın içmeyi, yıkanma amaçlı bile kullanmaktan çekiniyoruz. İster istemez damacana suyuna ağırlık vermeye başladık. Bazen de çevredeki çeşmelerden ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz” dediler.

SORUNU GİDERDİK

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, şehir içme suyunun temin edildiği Çat Barajı’nda yaşanan olumsuzlukların sorunun kaynağını oluşturduğunu belirtti.

Baraj yüzeyinde ciddi anlamda yosunlanma oluştuğunu, dolayısıyla sudaki mangan oranının yükseldiğine işaret eden Ertek, “Suyumuz temiz. Bu konuda vatandaşımız rahat olsun. Gerekli her türlü önlemi almış durumdayız. Suyumuzu klorluyoruz. Mangan elementinin oranı da yüksek olduğu için, ortaya bir koku çıkıyor. Arıtma tesisidne birkaç günden beri aralıksız çalışıyoruz. Kokuyu giderdik. Ancak, şebekedeki mevcut su kokuyor. O su da bugün-yarın tükendiğinde, vatandaşımız her zaman olduğu gibi, kokusuz, temiz suyuna kavuşmuş olacak” diye konuştu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.