Dolar 32,5094
Euro 34,8327
Altın 2.490,54
BİST 9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

MYO’DAN ENGEL TANIMAYAN HİZMET

MYO’DAN ENGEL TANIMAYAN HİZMET
18 Ekim 2018 15:17 | Son Güncellenme: 18 Ekim 2018 15:55

ATATÜRK Üniversitesi Meslekyüksek Okulu bünyesinde açılan At Bakıcılığı ve Antrenörlüğü Bölümü’nde “kadrolu” olarak kayıtlara geçen 14 at ile önümüzdeki günlerde engelli çocuklara ve gençlere rehabilitasyon hizmeti verilecek. Bölüme bu yıl 25 öğrenci aldıklarını belirten Meslekyüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya,  “Toplamda 2 milyon lira harcama yaparak oluşturduğumuz tesislerimizde, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Binicilik sektöründe “manej” olarak adlandırılan ve Veteriner Fakültesi yanındaki boş alanda inşa edilen tesislerde 9 at ve 5 midilli ile hizmet vermeye başlayacaklarını kaydeden MYO Müdürü Dursun Kaya, “Kapılarımızı önümüzdeki pazar günü at ve binicilik tutkunlarına açacağız” diye konuştu.

ÇOCUĞU ENGELLİ BABANIN GAYRETİ

Bölümün geçtiğimiz yıllarda, çocuğu engelli bir müdür tarafından açıldığını, ancak öğrenci alımına bu yıl başlanıldığını kaydeden Dursun Kaya, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Erzurum’da küçümsenmeyecek sayıda engelle insan var. Çoğu çocuk olan o yavrularımıza, oluşturduğumuz bu tesiste rehabilitasyon hizmeti vereceğiz. MYO olarak, atçılık ve antrenörlüğe dayalı araştırma ve uygulamaların yapılabileceği tavla, padok, açık/kapalı manej yapıları ile sosyal tesisleri içeren bir merkez oluşturmanın heyecanını duyuyoruz.”

EKSİKSİZ BİR TESİS

Bir adet tavla (at ahırı) (9 baş at ve 5 baş at midilli için), bir adet kapalı manej, 5 adet açık manej, bir veteriner odası, bir adet nalbanthane, soyunma-giyinme odaları ve sosyal donatıları ile eksiksiz bir tesis kurduklarının altını çizen Dursun Kaya, verdiği destekten dolayı Rektör Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

TÜRK TELEKOM’UN JESTİ

“Daha eksiğimiz var. Özellikle çevre düzenini henüz sağlayamadık” diyen, açık manejlerin yapımında kullanılan ağaç direkleri bila bedelle veren Türk Telekom yetkililerine de ayrıca teşekkür eden Müdür Kaya, “Pazar günü öğleden sonra konuklarımıza hem tesislerimizi gezdirecek, ata binmek isteyenlere de belli süreler içinde o imkanı sağlayacağız. Bu tesisin, birkaç ay içinde rehabilitasyon hizmeti almak isteyen, ancak böyle bir hizmeti bulma şansı olmayan insanlar tarafından ilgiyle karşılanacağını ümit ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.