Dolar 32,3799
Euro 35,1599
Altın 2.323,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

NARMAN’A DAP KUŞU KONUYOR!

NARMAN’A DAP KUŞU KONUYOR!
18 Mart 2017 18:47

SADECE Erzurum’un ya da ülkemizin değil, dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi olabilecek güzellik ve kalitede değerlere sahip Narman Peribacaları, Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi’nin ilgi alanına girdi. Peribacaları’nı görmek amacıyla Narman’a çıkartma yapan DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve ekibi, gördükleri muhteşem güzellikler karşısında söyleyecek söz bulamadı, “Bu değerler mutlaka turizme, dolayısıyla ekonomiye kazandırılmalıdır” dediler.

DAP Başkanı Adnan Demir ve Yardımcısı Volkan Güler ile diğer teknik ekip, Narman Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen tarafından bilgilendirildi. Peribacaları’nın bulunduğu vadinin toplam 63 kilometrekare büyüklüğe sahip olduğunu belirten Başkan İşleyen, “Böylesi mükemmel bir yeri dünyanın bir başka yerinde bulmak ve görmek çok da mümkün değil” dedi. Vadinin gerek toprak yapısının ve gerek diğer arazi özelliklerinin farklılığına işaret eden Başkan İşleyen, şunları söyledi:

KIZIL GEZEGEN GİBİ BİR YER

“-Kızıl bir renge sahip olan vadide, son derece farklı ve değişik arazi şekilleri var. Gören herkesin Amerika’nın Arizona Eyaleti’ndeki çöl bölgesine benzettiği Peribacaları, bence o bölgeden çok daha güzel ve farklı. UNESCO’nun dünya kültür mirası listesine aday olan Peribacaları’nın listeye alınması için, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Buraya her gün çok sayıda turist geliyor ve gelenlerin çoğu ‘kızıl gezegende gibiyiz’ diyor. Büyük bir merakla buralara gelen insanlar, ne yazık ki, hayalkırıklığına uğramış şekilde geri dönüyor. Çünkü, vadide insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları hiçbir şey bulunmuyor. Yolu, izi pek de iyi olmayan vadinin önce koruma altına alınması, giriş-çıkışlarının kontrolde tutulması gerekiyor. DAP’ın, beklentilerimize cevap vereceğini umut ediyorum.”

Periler Vadisi’nden çok etkilendiğini belirten DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, uygun projelerle yörenin desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Peribacaları’nın bulunduğu bölgede neler yapılabileceğinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Demir, “Peribacaları’nı turizme, dolayısıyla ekonomiye kazandırmak gerek. Böyle bir yer şimdiye kadar görmedim. Arazi çok ilginç ve değişik. DAP olarak gerekli desteğin verilebileceğini zannediyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.