Dolar 32,4915
Euro 34,9207
Altın 2.436,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

NASIL OLUR DA VİCDANLAR SIZLAMAZ

NASIL OLUR DA VİCDANLAR SIZLAMAZ
2 Temmuz 2020 07:21 | Son Güncellenme: 2 Temmuz 2020 07:27

GEÇTİĞİMİZ gün, bir takipçimiz tarafından çekilen ve bize ulaştırılan, gördüğümüzde gözlerimize inanamadığım, bir yanıyla insanı üzen, öte yanıyla da kadim bir kültürü gözler önüne sermesi açısından hayranlıkla seyrettiğimiz fotoğrafları, “Asaletin izleri göçükten bile görülüyor” başlığıyla paylaştık.

BU BAŞLIĞI ATTIK

Günün en çok tıklanan, beğeni alan, duyarsızlığa öfke duyanların eleştirilerini sıraladığı habere ilişkin fotoğraf, Erzurum kültürü açısından son derece büyük, belki paha biçilmez bir hazinenin toprak altında kaldığını ve çürümeye terk edildiğini gösteriyor, gözler önüne seriyordu.

ZARAFETİN NİŞANESİ BİR MUTFAK

Zarafetin, inceliğin, gönül zenginliğinin nişanesi o güzellikleri bir kez daha görmek, belki fotoğraflarını daha yakından çekebilmek amacıyla sözü edilen viraneye bir kez daha gittik.

Ayakta kalmakta zorlanan, her gün bir parçasının yıkılıp, döküldüğü viranenin altında, bir daha yapılması mümkün olmayan, yapılsa da orijinalini asla yansıtamayacak, “kötü bir taklit” olmanın ötesinde bir anlam ifade etmeyecek , Erzurum’un kadim ev kültürünü yansıtan çok önemli, korunması ve kollanması gereken değerlerin, ahşap oymalı sütun başlıklarının, mutfağın içindeki süslemeli çeşmenin varlığına bir defa daha üzülerek tanıklık ettik.

GÖZLERE DEĞİL VİCDANLARA SUNUYORUZ

Erzurum, bir büyükşehir. Bu şehirde kurum ve kuruluş adına yok yok. Şehrin valisi var, biri büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanları var, kültürle ilgili kurumları ve bu kurumların başında millete, memlekete hizmet etmekle yükümlü bürokratları var.

Sivil toplumu temsil eden, yığınla vakıf ve dernek de bol miktarda bulunuyor.

Belki “özel mülkiyet” olduğundan mıdır bilinmez, kimsenin ilgilenmediği, belki bilinmediğinden dolayı farkına varılmayan, bilenlerin de umursamadığı değerleri, bu defa da gözlere değil, sızlasın diye vicdanlara, vicdanların takdirine sunalım istedik.

Belki bir ilgileneni çıkar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.