Dolar 32,5601
Euro 34,8812
Altın 2.435,32
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

NEDEN ISRARLA SATILMAK İSTENİYOR

NEDEN ISRARLA SATILMAK İSTENİYOR
18 Kasım 2020 14:03 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2020 16:00

KIZILAY‘ın sadece Erzurum’da değil, tüm şubeleri içinde adıyla, yaptıkları hizmet ve yatırımlarla öne çıkan ve “efsane” halini alan, ancak ölümünden sonra memleketin birçok değerli ismi gibi “unutulanlar kervanı”na katılan Mithat Turgutcan döneminde temeli atılan, hizmet bayrağını devralan Hüseyin Bozhalil’in tamamlayarak hizmete hazır hale getirdiği, ancak işletmeciliğini yapma fırsatını bir türlü yakalayamadığı Palandöken’deki turistik otelin haraç mezat satılmak istenmesi, çoğu insana garip geliyor.

YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİN GAYRETİ

Mithat Turgutcan’ın ölümünden sonra Kızılay Erzurum Şubesi Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Bozhalil, inşaat aşamasında devraldığı otel binasını, gerekli revizyonları yaptıktan sonra tamamladı ve hizmete hazır hale getirdi. Tam içinin tefrişatının yapılacağı sırada otel, MÜSİAD’ın kurucu başkanlığını yapan, sonraki yıllarda Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Erol Yarar ve yerli işbirlikçilerinin gayretiyle el değiştirdi.

ÜÇ YIL BEDAVA İŞGAL ETTİLER

İnşaatı sırasında hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan ve son derece kaliteli malzeme kullanılarak inşa edilen bina, Erol Yarar yönetimindeki Türkiye Kayak Federasyonu tarafından turistik amaçlı değil, sporcu kamp merkezi olarak üç yıl boyunca, herhangi bir kira bedeli ödenmeksizin kullanıldı.

Geçtiğimiz aylarda, Erol Yarar’ın federasyon seçimlerini kaybetmesinden sonra, Kızılay Genel Başkanlığı tarafından geri alınan 6 dönüm arsa üzerinde kurulu bina, uzunca bir süre bekletildikten sonra, “kelepir fiyattan, 10 trilyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkartıldı.

İHALE İPTAL EDİLDİ

İlk ihalede satılmayan, geçtiğimiz günlerde de ikincisi yapılan ve bir şirkete 12,5 trilyon lira gibi, ancak arsa bedeline karşılık gelebilecek bir fiyattan ihale edilen otel binasının satış işlemi yine aynı kurum (Kızılay Genel Merkezi) tarafından iptal edildi.

TURGUTCAN’IN ALIN TERİ VAR

Erzurum’un, Erzurum insanının öz malı olan, temelinde, harcında Mithat Turgutcan’ın emeği ve alın terinin bulunduğu Palandöken Kızılay Oteli’nin satılmamasını, son ihalenin de iptal edilmesini “isabetli bir gelişme” olarak yorumlayan vatandaşlar, bu konuda Erzurum milletvekillerini bu satışa karşı ortak tavır olmaya ve bir duruş sergilemeye davet ettiler.

MİLLETVEKİLLERİ SAHİP ÇIKSIN

Erzurum’un sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasında lokomotif görevi üstleneceği zannedilen Palandöken’deki yıldızları hayli çok ve kabarık otellerin ne istihdamın azalmasına, ne kalkınmanın sağlanmasına, ne büyümenin gerçekleşmesine hiçbir katkısının bulunmadığını belirten vatandaşlar, Kızılay Oteli’nin de el değiştirmesinin Erzurum adına kayıptan başka bir işe yaramayacağını söyledi, bu satışın mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini söylediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.