Dolar 32,5555
Euro 34,8878
Altın 2.433,84
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

NEVZAT KÖSOĞLU’NU UNUTMADILAR

NEVZAT KÖSOĞLU’NU UNUTMADILAR
4 Kasım 2020 20:16

TÜRK Ocakları Genel Merkezi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Türk Ocakları Erzurum Şubesi tarafından bir dönem TBMM’de Erzurum Milletvekili olarak da görev yapan Nevzat Kösoğlu adına bir hatıra ormanı tesis edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100’ncü açılış yıldönümünde Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol ile ülke genelinde 65 hatıra ormanı kurulması kararlaştırıldı. O hatıra ormanlarından birisi de Erzurum’da, ilim ve düşünce adamı, siyasetçi Nevzat Kösoğlu adına oluşturuldu.

Nevzat Kösoğlu Hatıra Ormanı’nın, Sivişli Tabyası’nın yakınında, Laleli Şehitliği’nin hemen yanıbaşında oluşturulduğunu belirten Türk Uçağı Erzurum Şube Başkanı Avukat Nizam Işık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:

ÖNEMLİ BİR İLİM VE FİKİR ADAMIYDI

“- Adına hatıra ormanı tesis edilen merhum Nevzat Kösoğlu (1940-2013) Erzurumlu ilim ve fikir adamıdır. Bir dönem MHP Erzurum Milletvekilliği yapan Kösoğlu 12 Eylül zulüm döneminde tutuklanıp yargılanmış; sıkıyönetim mahkemesinde yaptığı efsane savunmayla zihinlerde yer etmiş,  neticede hakkında beraat kararı verilmiştir. Kösoğlu, hayatının önemli bir bölümünde milliyetçilik, Türk kültürü ve Türk klasiklerine yönelik çalışmalara yoğunlaşmış ve milli değerlerimize sahip çıkıp bu değerleri yücelten yayınlar yapmıştır. Nevzat Kösoğlu, Türk kimliğini “Türk adı yalnız bir ırkın adı değil, bir mensubiyetin ismidir; Türk olmak doğuştan Türk olmaktan daha farklı bir şeydir; bir idrak, bir heyecan, bir cehd, bir eğitim sürecidir.”

İDEALLERİ OLAN BİR İNSANDI

Nevzat Kösoğlu yeni bir medeniyet tasavvuru idealiyle hareket ettiğini de hatırlatan Başkan Işık, “O, Türk Dünyası’nın yeniden bir doğuş içinde olduğuna işaretle Türk aydınının, kendi kültür köklerinden beslenerek yakacağı ateşle bu doğuşu hızlandırması gerektiğine ve bu ateşin bütün insanlığı aydınlatacağına inanan bir aydın, bir mütefekkirdi. Kitap Şuuru, Türk Dünyası Tarihi ve Türk Medeniyeti Üzerine, adını doğduğu şehirde yaşatmak amacıyla bir hatıra ormanı oluşturması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Hatıra ormanının oluşumunda sağladığı  katkılarından dolayı Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve Orman Mühendisi Murat Cinisli’ye teşekkür ederim” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.