Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

NİKAH SARAYI’NDAN KÜLTÜR SARAYINA

NİKAH SARAYI’NDAN KÜLTÜR SARAYINA
16 Kasım 2021 05:28

DÖNEMİN Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından büyük paralar karşılığında yaptırılan Yenişehir’deki nikah sarayından şimdilerde piyano, gitar, bağlama eşliğinde söylenen şarkı ve türkü nameleri, davul zurna sesleri, tey tey naraları yükseliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildikten sonra ismi Aşık Sümmani Kültür ve Sanat Merkezi olarak değiştirilen binada kurslar açılmaya, eğitimler verilmeye başlandı.

BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

Çok uzun yıllar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak kullandıkları Merkez Yönetim Caddesi üzerindeki binayı Büyükşehir Belediyesi’ne devreden, idare merkezini ve makamını da Yenişehir’deki aynı binaya taşıyan Cemal Almaz, tüm imkanları seferber ederek eksikleri gidermeye ve eğitim kursları açmaya başladı.

Oldukça büyük olan binanın bir bölümünü Devlet Tiyatroları’na, bir bölümünü Palandöken İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne tahsis ettiklerini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, bir yandan binanın eksiklerini gidermek, diğer yandan da planlamalar yapmak amacıyla yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini hatırlattı.

AŞIK SÜMMANİ KÜLTÜR MERKEZİ

Devraldıkları gösterişli binayı sanat merkezine dönüştürdüklerini, kısa zamanda 15 kadar kurs açtıklarını belirten Müdür Almaz, “Adını Aşık Sümmani Kültür Merkezi olarak koyduğumuz binadan her gün kuş cıvıltısını andıran sesler çevreye yayılıyor” diye konuştu.

ÇOK SAYIDA KURS AÇILACAK

Amaçlarının kurs sayısını en az 30’a çıkartmak, isteyene saz çalmayı, bar oynamayı, türkü söylemeyi,misteysen resim yapmayı öğretmek, isteyeni de meslek sahibi yapmak olduğunu kaydeden Cemal Almaz, “Aşık Sümmani Sanat Merkezi bir okul gibi herkese istediği eğitimi verecek, yılda en az 5 bin kursiyerden kiminin eline olta tutuşturacak, balık yutmasını öğreteceğiz, kimilerini sanat sahibi yapacak, kollarına bilezik takacak, her birini donanımlı insanlar olarak topluma kazandıracağız. Yakın bir gelecekte bu merkezin çok kalabalık, cıvıl cıvıl bir hale geleceğini şimdiden görüyor gibiyim” dedi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Sabri Topdağı dedi ki:

    Halk Eğitim Müdürlüğü ve belediyelerin iş birliği ile kurslar zaten açılıyor. Cemal müdürümüz yok olup gitmeden Kavakkapı ve tabyalarla ilgilense kanaatimce daha faydalı olur Erzurum için.