Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

O KADAR PARA NEDEN HARCANDI!

O KADAR PARA NEDEN HARCANDI!
2 Şubat 2017 09:24

YİRMİBEŞİNCİ Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum’da çuval dolusu paralar harcanarak yaptırılan tesislerin, neye yaradığı, Erzurum4un kanayan hangi yarasına merhem olduğu ve kent ekonomisine katkılarının olup-olmadığı tartışılıyor.

Yapıldıktan bir süre sonra yıkılarak Erzurum’un ve ülkemizin yüzünü kızartan atlama kulelerine, 2010 yılı maliyetleri ile 57,1 milyon lira para harcandı. Yıkılan tesislerin yeniden yapımı için ne kadar para harcandığı bilinmiyor. Ancak, en az bir o kadar daha paranın, atlama kuleleri için harcanmış olabileceği ifade ediliyor.

RAPOR ANKARA’YA SUNULDU

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından hazırlanan ve Ankara’da başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere, bazı kişi ve kurumlara gönderilen raporda, Erzurum’un turizm potansiyeline ciddi anlamda vurgu yapılıyor.

Yapılan yatırımların rakamsal değerlerinin sıralandığı raporda, bu yatırımlardan maksimum şekilde yararlanılabilmesi için, alınması gerekli ilave önlemler de sıralanıyor. Konaklı Bölgesi için 81.9, Palandöken için 45.2, Kandilli için 19.1, buz sporları tesisleri için 49.1, atlama kuleleri için 57.1, Cemal Gürsel Stadı için 26,2, oyunlar köyü için 51.3 milyon lira olmak üzere toplamda 330 milyon lira paranın harcandığı tesislerin, kent ekonomisine katkılarının olup-olmadığı sorgulanıyor.

HALKIN KATILIMI MUTLAKA SAĞLANMALI

Atlama kulelerine yapılan sor harcamayla birlikte maliyetlerinin daha da arttığı tesislerden, Erzurum ekonomisinin beklenen faydayı görebilmesi için, alınması gerekli önlemlerin de sıralandığı raporda, “Belediyelerin, STK’ların, üniversitelerin, çeşitli etkinliklerle halkı turizmle iç içe, barışık ve uyumlu hale getirmesi için, işbirliği yapılması gerekiyor. Ayrıca, yılın her mevsiminde yöresel festivaller ve etkinlikler düzenlenerek, halkın sosyal katılım seviyesinin artırılması gerekiyor” önerilerine yer veriliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.