Dolar 32,5752
Euro 35,0138
Altın 2.432,68
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

O VİRANEYE HAYRAN KALDILAR

O VİRANEYE HAYRAN KALDILAR
20 Temmuz 2020 08:59

SONRADAN “Ahıskalılar’ın Evi” olduğunu öğrendiğimiz Narmanlı Cami’nin arkasındaki viraneye Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ile Müze Müdürü Hüsnü Genç de hayran kaldılar.

HABERİ BÖYLE DUYURMUŞTUK

Geçtiğimiz günlerde “Asaletin izi göçükten bile görünüyor” başlığıyla gündeme taşıdığımız, haberin yayınından sonra büyük ilgi gören Narmanlı Camii’nin arkasındaki viraneye dönmüş binayı, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç birlikte incelediler.

BİRLİKTE İNCELEDİ VE ETKİLENDİLER

Toprak damı çöken, her tarafı kullanılamayacak derecede dökülen, içindeki paha biçilemez ahşap malzemeleri çürümeye yüz tutmuş binanın o hali bile hem Başkan Uçar’ı ve hem de Müze Müdürü Genç’i fazlasıyla etkiledi.

Haberin yayınından sonra binaya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgi gösterdiğini ve inceleme yaptığını hatırlattığımız Başkan Uçar, “Gereği ne ise inşallah yapılır” dedi..

YA RESTORE EDİLMELİ, YA DA TAŞINMALI

Binan ya restore edilerek, eğer böyle bir imkan yoksa, içindeki malzemelerin bir başka yere taşınması suretiyle kurtarılmasının mümkün olabileceğini belirten Başkan Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile konuyu istişare edeceğini bildirdi.

HER ŞEY ÇOK DEĞERLİ

Gerek çeşmenin ve gerekse bina içindeki ahşap malzemelerin son derece değerli olduğunu belirten Müze Müdürü Hüsnü Genç de, evden ve içinde gördüklerinden etkilendiğini söyledi, “Umarım bu ev restore edilerek, ettirilerek Erzurum kültürüne yeniden kazandırılır” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.