Dolar 32,4886
Euro 34,9477
Altın 2.439,30
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ÖĞRENCİLER, AŞUREYE HOCALARI İLE BİRLİKTE KAŞIK SALLADI

ÖĞRENCİLER, AŞUREYE HOCALARI İLE BİRLİKTE KAŞIK SALLADI
17 Ekim 2018 14:01

ATATÜRK Üniversitesi Meslekyüksek Okulu öğrencileri, okul yönetimi tarafından ikram edilen aşureyi hem yedi, hem dağıttılar.

Üniversitenin öğrencisi en fazla, bölümü de en çok okullarından birisi olan MYO’da bir yandan bölümlerde yapılan yenilikler ardı ardına gerçekleşiyor, bir yandan da sosyal etkinliklerle öğrenci-hoca kaynaşmasının sağlanmasına gayret gösteriliyor.

Okul yönetimi olarak bu yıl aşure etkinliği düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten Okul Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, “Hazırlattığımız aşureyi hem öğrencilerimize ikram ettik, hem de onlar vasıtasıyla dağıtarak bir geleneği yaşatmaya çalıştık” dedi.

Aşure etkinliğini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. Kaya, “Umarım bizden sonra yönetimlere gelecek olan arkadaşlarımız bu uygulamayı uzun yıllar devam ettirirler” diye konuştu.

HATIRI SAYILIR BİR OKULUZ

Yaklaşık 8 bin öğrencisi ve 22 bölümü ile Atatürk Üniversitesi’nin hatırı sayılır okullarından birisi olduklarına dikkati çeken Dursun Kaya, yenilik ve etkinlikleri sık sık tekrarlayacaklarına dikkati çekti, “Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle sosyal faaliyetlerine devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Dursun Kaya, şunları söyledi:

“Biz, toplumun ‘ara eleman’ ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuş bir okuluz. Sanayide, hizmet sektöründe, ya da diğer alanlarda neye, hangi tür elemana ihtiyaç varsa, biz o ihtiyacı karşılayabilecek güce ve altyapıya sahibiz. Yeter ki, sektörel bazda ihtiyaçlar tespit edilsin ve bizden talep edilsin. Kamunun tekniker boyutunda her türlü eleman ihtiyacına cevap verebiliriz.”

Müdür Kaya, daha sonra öğrencileri ile birlikte aşure dağıttı, daha sonra da kendisi aşureye kaşık salladı. Haber & Fotoğraf: Furkan AKKÖK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.