Dolar 32,5413
Euro 34,9110
Altın 2.425,34
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

OĞUL YILDIRIM’DAN ANLAMLI MESAJ: O TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ

OĞUL YILDIRIM’DAN ANLAMLI MESAJ: O TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ
14 Temmuz 2017 17:54

GEÇTİĞİMİZ günlerde hayvan pazarında tartışkığı üç kişiyi bıçakla yaralayan ve tutuklandıktan sonra cezaevine gönderilen Dadaşköy eski Belediye Başkanı Yusuf Yıldırım için bugün cuma namazında köy camisinde dualar edilirken, Yakutiye Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapan oğlu İslam Yıldırım’dan da anlamlı açıklamalar geldi. Kavgada yaralanan Mustafa Teymuroğlu’nun olayla bir ilgisinin bulunmadığını belirten İslam Yıldırım, “Mustafa Teymuroğlu, bir dost olarak olayı yatıştırmaya kalkmıştır. Teymuroğlu soyadını kullanarak kimse etnik ayrımcılık yapmaya kalkmasın. Biz o tuzağa düşmeyiz” açıklaması yaptı.

Hayvan pazarında çıkan kavgada ikisi kardeş, üç kişiyi bıçakla yaralayan Dadaşköy eski Belediye Başkanı Yusuf Yıldırım için bugün cuma namazı öncesinde köy camisinde dua yapılırken, halen Yakutiye İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten oğlu İslam Yıldırım’dan da yazılı bir açıklama geldi. Yıldırım Ailesi olarak her zaman devletin yanında yer aldıklarını belirten İslam Yıldırım, Doğutürk’ün haberine göre, şu açıklamayı kamuoyu ile paylaştı:

PROVOKATÖRLERE PRİM VERMEYİN

“- 6 Temmuz 2017 tarihinde Erzurum Hayvan Pazarında yaşanan, babamız Yusuf Yıldırım’ın da karıştığı üzücü hadiseden ötürü bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissetmekteyim. Devletimizden ve vefakâr Erzurum Halkı’ndan, olayla ilgili provokasyonlara prim verilmemesini özellikle arzu etmekteyiz.

Son günlerde Erzurum Hayvan Pazarı’nın taşınması hususunda ortaya çıkan anlaşmazlıklardan ötürü, bizim de anlamakta güçlük çektiğimiz bazı olaylar seyrini sürdürmüştür.

Hayvan pazarının mevcut yerinden taşınması, en çok bizleri zarara uğratmıştır. Ancak Aziziye bölgesinde yaptırılan pazara taşınmamız emrolunduğu için, bu karara karşı çıkmadık ve devletimizin emirlerini yerine getirdik. Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bugünlerde, başımızdan geçen bu üzücü olayın, bazı şahıslar tarafından sosyal medya aracılığıyla farklı boyutlara çekilmek istenmesinden rahatsızlık duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.

DOSTLUKLARIMIZ DEVAM EDECEK

Gerek, Dadaşköy’de 3 dönem belediye başkanlığı yapmış babamız Yusuf Yıldırım’ın ve gerekse bizlerin başlattığı ticari ilişkilerimiz ve ailevi dostluklarımımız bugüne kadar sürmüş, bundan sonra da sürmeye devam edecektir.

Hayvan pazarının yerinin değişitirilmesi kararına ilk olarak bizler uyduk, ancak en büyük mağduriyeti de maalesef bizler yaşadık. Bilinmesini isteriz ki, her ne şart altında olursa olsun biz  devletimizin kararlarını ve çıkarlarını şahsi çıkarlarımızdan üstün tutarak hareket etmişizdir, etmeye de devam edeceğizdir.

Devletimizden ve vefakar halkımızdan, olayı farklı yerlere çekmek isteyenlere prim vermemelerini özellikle istirham ediyoruz.

Yaşanan üzücü olayla ilgisi bulunmayanları zan altında bırakmamak amacıyla bir gerçeğin bilinmesinde yarar görüyorum.

SOYADINA BAKARAK AYRIMCILIK YAPIYORLAR

Kavgada yaralanan Mustafa Teymuroğlu ve ailesi ile ilgili hasımane bir durum sözkonusu değildir. Aksine Mustafa Teymuroğlu, dostane şekilde olarak araya girerek olayı yatıştırmak istemiş, bazı çevreler ailenin soyadından dolayı özellikle sosyal medyada olayı farklı yönlere çekmek istemişlerdir.

Herkes şunu bilmeli ki, yıllardır süregelen ticari ilişkilerimizin düne kadar nasıl idiyse bundan sonra da bir bütün halinde devam edecektir.

Yukarıda yapmış olduğum açıklamadan da anlaşılacağı üzere bizler iki türlü mağduriyet yaşamış bulunmaktayız.

Ancak devletimize bağlılık esasımızın devam edeceği, hiçbir olayın bizleri etnik ayrımcılığa götürmeyeceğini özellikle vurgulamak istiyorum.

Sonuç olarak, yaşanmasından büyük üzüntü duyduğumuz bu olayın çok daha fazla büyütülmeden, hiç kimseye maddi/manevi anlamda zarar vermeden ve kimsenin onurunu incitmeden, sağduyuyla sonuçlanmasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.