Dolar 32,3602
Euro 35,0056
Altın 2.325,97
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

OKUL YOLU, TEHLİKE DOLU

OKUL YOLU, TEHLİKE DOLU
17 Aralık 2017 20:05

ERZURUM‘un “en işlek” ve bir o kadar da “tehlikeli” caddelerinden birisi üzerinde bulunan Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencileri, her paydos saatinde tehlike ile burun buruna kalıyor.

Gerek araç trafiğinden ve gerekse zamanla yarışan okul servislerinin yaşattığı tehlikeler, öğrenciler kadar velilerine de “illallah” dedirtiyor.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında, Yakutiye Anadolu Lisesi 1. Sınıfı’nda okuyan 14 yaşındaki kızının, okul yolu üzerinde servis araçları tarafından sıkıştırıldığını hatırlatan Adem Sinan Özarslan, yaşanan olumsuzluklardan haberdar ettiği başta okul müdürü olmak üzere, Milli Eğitim yetkililerin takındığı umursamaz tavrı anlayamadığını belirtti.

Kızının yaşadığı olumsuzlukların, diğer öğrencilerin başına da gelebileceğini belirten ve “Çocuklarımızın sağlığı Allah’a emanet” diyen Özarslan, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

OKUL BAHÇESİNE YABANCI ARAÇ GİREMEZ

“- Durumu Okul Müdürü’ne ilettim, anlamsız bir tepkiyle karşılaştım. Müdür bey, OHAL kapsamında okul bahçesine personel araçları dışında başka araçların girişinin yasak olduğunu, beni azarlayarak hatırlattı. Bir süre sonra, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne elden dilekçe vererek kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Ancak başvuruma olumlu – olumsuz hiçbir cevap verilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temmuz 2016’da OHAL kapsamında yayınladığı bir genelge var. Bakanlığın bilgi edinme birimine yazdım, ‘okullara hiçbir surette araç alınmayacağı’ cevabı aldım. BİMER’e yazdım, bakanlık genelgesine uyulmadığını belirttim ve çocuklarımızın güvenliğinin tehlikeye atıldığını bildirdim. Yaptığım şikayetler üzerine iki ayrı müfettiş tarafından bilgime başvuruldu. Olaydan sonraki zaman zarfında da okula her türlü aracın kontrolsüz girdiğini fotoğraflarla belgeledim. Okul idaresine, geçtiğimiz nisan ayında dilekçelerimin akıbetini sordum. İdareciler, dilekçeyi hatırlamadıkları gibi, ‘Zaten çocuğa bir şey olmamış. Bu işin peşini bırak’diyerek beni iyice şaşırttılar.”

MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM

Sonuçta Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmak zorunda kaldığını belirten Özarslan, “Kızımın başına gelen bu olay, her ne kadar okul bahçesinden çıktıktan sonra meydana gelmişse de, genelgeye aykırı hareket ettiklerinden dolayı okul idarecilerinden şikayetçi oldum. Her gün paydos saatinde yüzlerce öğrencinin ciddi bir yoğunluk yaşattığı o daracık yolda gerekli önlemlerin alınmasını bir veli olarak istiyorum. Bu konuda başlattığım mücadelemi de, sonuç alıncaya kadar sürdüreceğim” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.