Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

ÖNCE KAN VERDİ, SONRA KAMPANYA BAŞLATTI

TÜM TÜRKİYE’Yİ YASA VE ACIYA BOĞAN DEPREME İLİŞKİN OLARAK BİR AÇIKLAMA YAPAN DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI VAHİT BİNGÖL, YARALARIN BİR AN ÖNCE SARILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATTIKLARINI BELİRTTİ.

ÖNCE KAN VERDİ, SONRA KAMPANYA BAŞLATTI
6 Şubat 2023 14:43

TÜRKİYE‘yi yasa boğan ve hemen herkeste şok etkisi yaşatan Pazarcık Depremi’nin yaralarının sarılmasına katkı yapmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, önce kan verdi, sonra “Ayağa kalk Türkiye’m gün yardımlaşma, gün dayanışma günüdür” diyerek hem halka ve hem de partililerine çağrı yaptı.

Bilim insanları tarafından “1939 yılında yaşanan Erzincan Depremi’nden sonra yaşanan en büyük deprem” diye tanımladığı, şu ana kadar toplam bin 121 kişinin hayatını kaybettiği, bölgedeki 10 ilde zayiata neden olan depremle ilgili bir değerlendirme yapan DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, hiç vakit kaybetmeden parti bünyesinde bir kriz masası oluşturduklarını açıkladı.

GÜN ACILARIMIZI PAYLAŞMA GÜNÜ

Deprem haberinin herkes gibi kendisinde de büyük acılar yaşattığını belirten, ilk iş olarak hastaneye giderek kan bağışında bulunduğunu bildiren Başkan Bingöl, “Ayağa kalk Türkiye’m” çağrısı yaptığı yazılı açıklamasında görüşlerini şöyle dile getirdi:

“- Gün birlik ve beraberliğimizi tesis etme günü, acılarımızı paylaşma günü. Yaşadığımız bu acı olayın boyutlarının çok büyük olduğu daha şu ana kadar yapılan resmi açıklamalarla bile ortaya konulmuş durumda. Şu ana kadar bin 498 kişinin hayatının kaybettiği açıklandı. Ölü sayısı her geçen vakitte daha da artıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı insanlarımıza da acil şifalar diliyorum. DEVA Partisi Erzurum Teşkilatı olarak oluşturduğumuz kriz masasında vatandaşlarımızdan gelen yardımları kabul etmeye başladık. Nakdi yardımdan ziyade depremzede vatandaşlarımızın işine yarayacak her türlü ürünü kabul ediyoruz.”

KENDİ YARAMIZI KENDİMİZ SARALIM

Başkan Bingöl, yardımda bulunmak isteyenlerin 0532 100 53 29, 0539 619 20 02 ve 0538 970 72 82 nolu telefonlar ile irtibat kurabileceklerini de hatırlattığı açıklamasını, “Gün kan bağışında bulunma, gün fedakârlık etme günü. Haydi Türkiyem kalk ayağa göster kendini. Sen ne büyük acıların üstesinden gelmiş bir milletsin. Sen, ne zorluklar başardın, Allah’ın izniyle bunu da başaracaksın. Kendi yaramızı kendimiz saralım ayağı kalkalım dik duralım. Dünya bize gıpta etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bize yeter yeter ki tevekkül olalım” sözleriyle noktaladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.