Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

ÖNEMLİ BİR ADIM: ERKON

ÖNEMLİ BİR ADIM: ERKON
7 Kasım 2018 10:03

 ERKON ne anlama geliyor? Ya da ERKON‘un adını hiç duydunuz mu? Duymadınızsa sizlere, bu kuruluşu tanıtmak istiyorum:

İstanbul’da bulunan Esenyurt Erzurum Dernekler Federasyonu, Avrupa Yakası Erzurum Dernekler Federasyonu ve Aşkale Dernekler Federasyonu bir araya gelerek kısa adı ERKON olan

Erzurum Konfederasyonunu kuruyor. Yakın bir gelecekte Erzurum Dernekler Federasyonu ile Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu da ERKON’a katılacak. Böylece ERKON’un bünyesinde beş federasyon olacak.

Erzurum adına kurulan bu ilk konfederasyonun kurucular kurulu üyelerinden bazıları ile geçen hafta bir araya geldik. Daha doğrusu sanatçı Murat Balkuş’un daveti üzerine gittiğimiz Müceldili Konağında yöneticilerle tanıştık. Başkan Vekili Mustafa Macit, konfederasyonun kurulmasının ardından Erzurum’a geldiklerini, il yöneticileri, STK temsilcileri ile buluştuklarını, hedeflerini anlattıklarını söyledi.

ERKON Kurucular Kurulu Başkanlığına getirilen Ali Murat Alatepe ile 2017 yılının Temmuz ayında düzenlenen ‘Bu sene tatile Erzurum’a gel’kampanyası sırasında tanışmıştık. O kampanyayı sanatçı Murat Balkuş düzenlemiş, rahmetli İbrahim Erkal da desteklemişti. Geçen yıl Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkanı ve Esenyurt Belediye Meclis üyesi olan Alatepe, Esenyurt Belediyesinden Erzurum’a tatil için 30 otobüs dolusu gurbetçi getirmişti.

2017 yılının Aralık ayından itibaren Esenyurt Belediye Başkanı olan Ali Murat Alatepe, işlerinin yoğunluğu nedeniyle Erzurum’a gelememiş. Cep telefondan görüntülü olarak arayan duygu ve düşüncelerini anlatan Alitepe,“Ben değil biz olmak, tüm Erzurumluları kuşatmak ve kucaklamak temel felsefesiyle kuruduğumuz, Konfederasyonumuzun Erzurum’a Erzurumlulara ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bir tespitte bulunmak istiyorum: Gurbetteki dernek ve sivil toplum kuruluş sayısı, çok fazla. Ama etkinlik ve güç açısından bakılırsa yetersiz kaldıkları görülüyor. Bu nedenle Erzurum Konfederasyonu çatısı altında ne kadar çok federasyon bir araya gelirse, sesimiz o kadar gür çıkar. Kurucular kurulunda görev alanlara başarılar diliyorum. Yönetimde görev alan hemşehrilerimiz şunlar:

Ali Murat Alatepe (Esenyurt Belediye Başkanı- Kurucu Başkan), Mustafa Macit (İşadamı), Lokman Arıcıoğlu (Balıkesir İl Spor Müdürü), Halil İbrahim Karapınar (İşadamı- Esenyurt Erzurum Dernekleri  Federasyon Başkanı), Güngör Orbak (İşadamı- Erzurum Aşkale  Dernekler Federasyon Başkanı),  Osman Nuri  Toraman (Mali Müşavir- Avrupa Yakası  Dernekler  Federasyon Başkanı), Dursun İzci (Avukat), Serap Öztürk (Beyoğlu ilçe Tarım ve Orman Müdürü), Hamit Aldır (İşadamı), Ali Alkar (İşadamı).

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.