Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

OTOPARK YOLU, ÇUKUR DOLU

OTOPARK YOLU, ÇUKUR DOLU
8 Mart 2019 16:44

ERZURUM‘un en önemli sorunlarının başında hiç şüphesiz trafik keşmekeşliği, özellikle de park sorunu geliyor. Sorunu çözme adına gayret gösteren yerel yönetimler, kâh bilinçli olarak, farklı uygulamalarıyla, çoğu zaman da pansuman tedbirler uygulayarak sıkıntıya çare olmaya çalışırlar.

Pansuman tedbirlerle, yani işin kolaylığına kaçılarak, altyapısı halledilmeden oluşturulan otoparklar, görünüşte belki aracına park yeri bulmak için çaresizce dolaşan sürüciüere, sıkıntıdan kurtuluş kapısı gibi gözükse de, yolların bebek mezarından çok daha büyük çukurlarla dolu olması, o parka giren araç sürücülerini şaşkına çeviriyor.

ALTYAPI HAK GETİRE

Önceden askeri lojman olarak kullanılan Taşambarlar’ın karşısında binalar ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyerlerinin sökülmesiyle ortaya çıkan boş araziyi halka ücretsiz otopark hizmeti olarak sunan belediyeler, bakım ve temizlik adına gerekeni yapmıyor, vatandaşa da “illallah” dedirtiyorlar.

Sökülen binalardan geride kalan boş alanlara araçlarını park eden sürücüler, zaman zaman tatsız olaylarla da karşılaşıyorlar. Binaların enkazlarının yeterince temizlenmediğini belirten vatandaşlar, “Toprağın altı demir parçası dolu. Park için alana giren sürücülerin araçlarının lastikleri o demir parçalarına takılıyor, yırtılıyor. Boş alanları otopark olarak kullanmak güzel. Ama o parklar çukur dolu. Hem de öylesine derin çukur dolu ki, çoğu araçın altyapı aksamı çukura düştüğünde arıza kaçınılmaz oluyor. Buraları düzeltmek, çukur dolu yolları düzeltmek çok mu zor? Belediye başkanlarını göreve çağırıyoruz” dediler. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.