Dolar 32,5501
Euro 34,8968
Altın 2.425,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

PALANDÖKEN’DEN ÖZEL BEKLEME ÇADIRI!

PALANDÖKEN’DEN ÖZEL BEKLEME ÇADIRI!
12 Haziran 2020 16:10

KORONA sonrası hastanelerde de normalleşme adına başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) devreye sokulurken, hastane yönetimlerinin vatandaş memnuniyetini öne çıkartan uygulamalara ağırlık vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından, hastanelerin normalleşmesi, özellikle de poliklinik hizmetlerinin sağlıklı ve aksaksız şekilde yürümesini sağlamak amacıyla bir dizi önlem alındı. covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/ adresinden de yayınlanan önlemler rehberinde, son derece ilginç öneriler göze çarptı.

ÖNLEM ALINSIN DENDİ…

Hastaneye muayene olmak için gidecek vatandaşların mutlaka Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerektiğinin belirtildiği normalleşme rehberinde, koridorlarda yoğunlaşmanın önlenmesi ve kuyruk oluşmaması için hastane yönetimlerinden de özel önlemler almaları istendi.

ÖNLEMLER ALINDI!

Erzurum insanının “kapatılmaması ve eksiklerinin giderilerek daha sağlıklı şekilde hizmet vermesinin sağlanması”nı istediği, çoğu vatandaşın hiçbir vasıtaya ihtiyaç duymaksızın yürüyerek ulaşabildiği Palandöken Devlet Hastanesi’nde, yayınlanan genelge ile birlikte alınması gereken önlemler vakit geçirilmeden yerine getirildi.

ÇADIR KURULDU

Diğer hastanelerde olduğu gibi, içeriye randevusuz hastanın alınmadığı, sırası gelen hastaların polikliniklere kabul edildiği Palandöken Hastanesi’nde, dışarıda bekleyecek olan vatandaşlar için “bekleme çadırı” kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilen ve hastane bahçesine kurulan çadırlarda, vatandaşlar randevularının gelmesini bekleyecek, bu arada isteyenlere çay ikramı da yapılacak.

Hastaların mümkün olduğu kadar refakatçi olmaksızın hastanelerden içeri alınmasının istendiği normalleşme rehberinde şu öneriler dikkat çekerken, vatandaşların da bu rehberde belirtilen önlemlere uygun hareket etmeleri istendi.

İŞTE O ÖNERİLERDEN BİRKAÇI

HASTALAR sadece randevu sistemi ile poliklinik muayenesi olabilecekler.

GÜNDE 36 hastanın üzerine çıkılmayacak, randevu verilmeyecek, randevu saatlerine titizlikle uyulacak.

POLİKLİNİKLERE mevcut koltuk sayısının üzerinde hasta alınmayacak.

HASTALAR mümkün olduğu kadar, yanlarında refakatçi olmaksızın içeri alınacak.

RANDEVULARINA 20 dakika kala hastalar içeri kabul edilecek.

GEREKİYORSA hastane bahçesinde hastalar için uygun bekleme alanları oluşturulacak, her hasta randevusuna 20 dakika kala içeri alınacak.

HASTANELERE kesinlikle maskesiz girilmeyecek, girişlerde insanların ateşi ölçülecek, ateşi olanlar izole bir alanda bulunan enfeksiyon bölümüne yönlendirilecek. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.