Dolar 32,3148
Euro 35,1033
Altın 2.293,10
BİST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

PERİBACALARI’NDA BAKIŞ FARKI

PERİBACALARI’NDA BAKIŞ FARKI
10 Haziran 2020 22:41

SADECE Erzurum’un değil, ülkenin “saklı hazineleri”eden birisi olan ve dünyada benzeri bulunmayan Narman Peribacaları’nda eksikliği ciddi anlamda hissedilen sosyal tesis yapımına başlanması, dedikodu ve tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sosyal tesis inşaatının yerini beğenmeyen, yanlış ve hatalı bulan(!) çevrelerin özellikle sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar, “bakış açısı” gerçeğini de gözler önüne serdi.

VALİ MEMİŞ ÇOK ŞAŞIRMIŞTI

Erzurum’da göreve başladıktan bir süre sonra ilçelere açılan ve kentin varlıklarını, özellikle de tarihi ve turistik değerlerini görmek isteyen Vali Okay Memiş, Narman Peribacaları’nı gördüğünde şaşırmış, “Dünyada ender bölgelerden birisi, ancak tuvalet ihtiyacınızı gidereceğiniz yer dahi yok. Bu konuda şaşkınlığımı ifade etmek isterim.” demişti.

İLK ADIM ATILDI

Vali Memiş’in tespitlerinden ve gösterdiği kararlılığın ardından, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Narman Belediyesi ile üçlü bir protokol imzalandı ve ilk adım geçen aylarda atıldı.

Narman Belediyesi tarafından yer tespiti, Peribacaları’nın bulunduğu vadide, ancak doğal yapıdan hayli uzak bir mesafede yapıldı, ardından da sosyal tesis inşaatının yapımına başlandı.

AYNI ANDA 300 KİŞİ YEMEK YİYEBİLECEK

Zaman zaman incelemelerde bulunmak amacıyla Narman’a giden Vali Okay Memiş, bir süre önce yaptığı açıklamada, “Hemen hemen projeyi çizdik, bitmek üzere. Çalışmalara hızla başlayıp 2-3 ayda bitireceğimiz bir yer yapacağız. Tesiste aynı anda 300 kişiye yemek verebileceğiz. Tesis en az 4 tur otobüsünün yükünü karşılayacak bir altyapıya sahip olacak. Bisiklet, atlı, safari ve trekking parkurları oluşturacağız. Bütçemizi denkleştiriyoruz ve bu protokolle ihaleyi yapıp işe koyulacağız. Bu şehre değer katmak, Erzurum’un bu işten daha çok para kazanmasını ve istihdam oluşturmak istiyoruz” demiş, ardından inşaatın temeli de atılmıştı.

SANKİ DOĞAL YAPI BOZULMUŞ GİBİ BİR BAKIŞ

Peribacalarında inşaat yapıldığı yolunda sosyal medyada yayınlanan yazı ve fotoğraflar, aynı anda dedikodu çarkının da işlemesine neden oldu. Farklı açılardan çekilen ve sanki doğal yapıyı bozuyormuş izlenimi veren fotoğrafları gören çoğu insan, ister istemez tepkisini dışa vurdu ve tesis yapımına karşı çıktı.

BÖLGEYİ MERCEK ALTINA ALDIK

Öteden beri Peribacaları’nın bulunduğu bölgede insanların çeşitli ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesisler yapılması gerektiğini savunan erzurumdanhaberler, yapımı devam eden inşaat bölgesini mercek altına aldı.

Bölgede yaptığımız gezide, tesisin yapımı için seçilen yerin son derece ideal olduğunu gördük, doğal yapıyı bozacak hiçbir olumsuzlukla da karşılaşmadık.

İnsan ihtiyaçlarının karşılanabileceği sosyal tesislerin yapılmasının çok önemli bir eksiği giderdiği gibi, büyük bir sorunu da ortadan kaldıracağını belirten uzmanlar, “Bu tesis sayesinde Narman Peribacaları vitrine çıkacak, dolayısıyla buraya turist yağacak. Turizmin canlanması da, bölgenin ekonomik anlamda refahına neden olacak. Bu inşaatın başlatılması talimatını veren ve bölgenin sorunlarının çözümü için gayret gösteren Vali Bey’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler. erzhaber 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.