Dolar 32,5497
Euro 34,9952
Altın 2.422,95
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

PİYASA DENETİMSİZ SATICI İNSAFSIZ VATANDAŞ SAHİPSİZ

PİYASA DENETİMSİZ SATICI İNSAFSIZ VATANDAŞ SAHİPSİZ
25 Ekim 2020 18:52
ÇEŞİTLİ dükkanlardan, özellikle kuru gıda satıcılarından aldıkları ürünlerden şikayetçi olan vatandaşlar, gıda kontrolü yapan birim, kuruluş ve kurumları göreve çağırdı, piyasa kontrollerinin daha sağlıklı ve sıklıkla yapılmasını istediler.

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü düşen vatandaşın piyasalarda yaşattığı durgunluğun faturası, yine vatandaşa çıkıyor. Piyasalarda arz-talep dengesinin satıcıların aleyhine bozulmasının, ürünlerin raflarda çok daha uzun süreli kalmasına, dolayısıyla bozulmasına ve hatta kurtlanmasına neden olduğunu belirten vatandaşlar, “Çöpe gitmesi gereken  ürünlerin tezgahlarda ısrarla tutulması ve satışı ne esnaflığa, ne dürüstlüğe sığmıyor. İşterlerinin, özellikle açıkta gıda satan işyerlerinin sıklıkla denetlenmesini istiyoruz” dediler.

Çoğu dükkanda raf ömrünü tamamlamış, son kullanma tarihi dolmuş, kurumuş, bayatlamış, nemden küf tutmuş ürünlerin satılmasına devam edildiğini öne süren vatandaşlar, “Aldığımız ürünlerin kısa süre sonra evde bozulduğunu, çürüdüğünü ve hatta kurtlandığını görüyor, aldatılmış olmanın hem üzüntüsünü duyuyor, hem öfkesini yaşıyoruz” diye konuştular.

Gıda kontrolü yapan kurumların piyasaları yeterince denetlememesinin hem keseye zarar verdiğini, hem sağlığı tehlikeye soktuğunu belirten vatandaşlar, şunları söylediler:

“-Ekonomik şartların ağırlığı, bütçemiz, alım gücümüz, her şeyimiz ortada. Mütevazı bir bütçeyle alışverişe çıkıyor, aldığımız ürünlerin kısa süre sonra bozulmaya, küflenmeye e hatta kurtlanmaya başladığını görüyor, şaşkına dönüyoruz. Bazen bayat da olsa o gıdaları tüketiyor, bu defa da rahatsızlanıyoruz. Salgının en ağır dönemini yaşıyoruz. Sağlığımızın yerinde, bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor ki, virüse karşı direnç gösterebilelim. Bu konuda önlemlerin sıklaştırılmasını, bozuk gıda satanlara fırsat verilmemesini istiyor ve bekliyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.