Dolar 32,3505
Euro 35,1028
Altın 2.309,84
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

POLAT: DADAŞ MECLİSİ OLUŞTURACAĞIZ

POLAT: DADAŞ MECLİSİ OLUŞTURACAĞIZ
26 Ocak 2019 13:41

YEREL seçimlere yaklaşık iki ay kala, Erzurum’da belediye başkan adaylarını ilk Cumhur İttifakı belirledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda, adaylar kamuoyuna tanıtıldı.

***

Her ne kadar adı “aday tanıtımı” olan toplantı, önceki günlerde listenin sosyal medyada sızdırılmasıyla “malumun ilamı”na dönüşse de, Erdoğan’ın Erzurum’a gelmesi ve adayların isimlerinin resmiyet kazanması açısından önemliydi.

***

Adayların isimleri, sosyal medyada önceden yapılan paylaşımlar yüzünden toplumun çoğu kesiminde pek heyecan oluşturmadı.

***

Belki meydanda sadece Ak Parti ve MHP’nin gözüküyor olmasının da, bu durağanlıkta rolü olabilir.

Öyle ya, bir tarafta birileri hep var, diğer tarafta henüz kimse yok!

UYKUSUZ’DAN SES, SEDA ÇIKMIYOR

Tabi İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz’u saymazsak eğer.

Uykusuz ne yapıyor, nasıl bir çalışma yürütüyor, kimlerle yol arkadaşlığı yapıyor, bilinmiyor.

O da bir başka garabet.

***

İhtimal ki, İYİ Parti de, hemen herkes gibi, Cumhur İttifakı adaylarının belirlenmesini bekliyordu.

Ak Parti adaylarının kesinlik kazanmasıyla birlikte, ilçe adaylarının belirleme çalışmaları hem İYİ Parti’de ve hem de diğerlerinde hız kazanacaktır diye düşünüyorum.

***

Seçimlere deyin ki, iki aylık bir süre kaldı.

Bu süreyi Cumhur İttifakı adayları iyi değerlendirecektir, onlar açısından sorun olacağını zannetmiyorum.

Asıl sıkıntıyı muhalefetin adayları yaşayacak, öyle bir an gelecek ki, iki ayak bir pabuca sokulmaya çalışılacak, ama olmayacak, süre yetmeyecek.

Tablo öyle gösteriyor.

***

Herkes gibi ben de, muhalefetin nasıl bir seçim stratejisi izleyeceğini, adaylarını hangi yol ya da yöntemlerle tanıtacağını, varsa projelerini halka nasıl duyuracağını merak ediyorum!

***

İlçe adayları neyse ne de, bir ucundan diğerine 450 kilometre mesafesi olan koca bir alanda, büyükşehir belediye başkan adayları hangi tanıtım araçlarını kullanacak?

“Ben sıkılmadık el, öpülmedik yüz bırakmayacağım” diyenler bilmelidir ki, herkes o ucuz yöntemleri beceriyle kullanmayı artık çok iyi biliyor.

Tanıtım ve etkileşim için çok daha fazlası lazım.

TATSIZ, TUZSUZ BİR MAÇ

Şu anda siyaset meydanında “tek kale” bir maç oynanıyor. Bir tarafta Ak Parti ve MHP, karşı tarafta “diğerleri.”

***

İlçe adaylarının resmen belirlenmesi ve kamuoyuna açıklanması, Ak Parti açısından mutlaka bir rahatlık getirdi.

O ittifaka ya da adaylarına oy vermek isteyenler, 31 Mart’ta “adres belirlemiş olmanın rahatlığı” ile sandığa gidecek ve görevlerini yerine getirecekler.

***

Bir de ortada Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeyi düşünmeyen, arayış içinde olan “umutsuz” bir kesim var ki, onların durumu hiç de içaçıcı değil.

O grup içinde yer alan insanlar, bugünlerde sağa-sola bakınarak birilerini görmeye, göz teması kurmaya ve destek verecek aday bulmaya çalışıyor.

***

İYİ parti, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı önceden belirlemiş ve belki diğerlerinin önünü kesmiş olmanın avantajıyla sahada.

Mahmut Uykusuz elbet önemli bir siyasi figür, ama sahanın hangi noktasında yer alarak mücadelesini sürdürüyor, kaleci mi, defans oyuncusu mu, golcü mü, belli değil.

***

İşte bu belirsizlik, muhalefetin Saadet kanadına saadet getirmişe benziyor!

***

Alttan alta çalışmalarını sürdüren, iyi bir kadro kurmaya çalıştığı söylenen Saadet Partisi’nin, önümüzdeki günlerde toplumda hüsnü kabul görecek adaylarla, başta büyükşehir olmak üzere; Erzurum kamuoyunun karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

***

İsmi üzerinde mutabakata varılan kişi, Erzurum insanının çok yakından tanıdığı Cezmi Polat.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi de olan, dolayısıyla Millet İttifakı içinde yer alan bir isim olarak bilinen, ülkücü-milliyetçi camianın içinde çok uzun yıllar yer almış, mücadeleler vermiş Cezmi Polat’ın adaylığının ilan edilmesi, rahatı yerinde olanların en azından şöyle bir toparlanmalarına neden olacaktır.

DADAŞ MECLİSİ!

Cezmi Polat ile konuştum. Saadet Partisi’nin teklifini doğruladı, kendilerinden düşünmek için zaman istediğini belirtti.

Karşı tarafa, “Bu iş donanımlı bir ekip ister. Belediye meclis üyelikleri de dahil olmak üzere, iyi bir kadro kurulabilirse bu işte olurum” dediğini vurgulayan Polat’ın hedefinde “Dadaş Meclisi” oluşturma gibi bir düşünce var.

Şehrin sorun ve sıkıntılarına akılcı yöntemlerle çözümler üretebilecek, gözünü ‘budak’tan esirgemeyen, akılcı projeler ortaya koyacak, Erzurum’u eski parlak günlerine kavuşturabilecek bir gücü oluşturmaları halinde, yapılan teklifi kabul edip, yola çıkacaklarını kaydeden Cezmi Polat’ın, anlayabildiğim kadarıyla “bu işte varım” demesi, kuvvetle muhtemel gözüküyor.

Bakalım zaman neyi gösterecek, bekleyip, göreceğiz.

Önümüzdeki günler çok şeylere gebe.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.